Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerel kalkınma teşvik programını açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programını önümüzdeki haftalarda ilan edileceklerini belirterek, “Fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerel kalkınma teşvik programını açıklayacağız
Yayınlama: 30.09.2024
Düzenleme: 30.09.2024 22:45
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda öncelikli gündem başlığı İsrail’in Gazze’den sonra Lübnan’ı hedef alan katliamı ve savaşın bölgeye yayılma riski oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 50 dakika saat süren Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Marmara Denizi’ne hakim toplam 12 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz külliyemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle yeni akademik yılda tüm hoca ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.

*Ayrılıkçı gündemlerin körüklenmesinin gerisinde hangi niyetlerin olduğu bellidir. Bosna Hersek’ten istikrarın korunmasından yanayız. İnşallah bundan sonra da Bosna Hersek’in yanında olmayı sürdüreceğiz.

*Ülkemizde ve dünyada irşat faaliyetlerinde bulunan iman kalesinin muhafızları olarak gördüğümüz hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.

“28 Şubat zihniyetini yeniden hortlatmaya çalışıyorlar”

*Son yıllarda bilhassa 15 Temmuz gecesi sergiledikleri duruş nedeniyle Diyanet Başkanlığımıza bir linç kampanyası yürütülüyor. Ellerine geçtikleri her fırsatta 28 Şubat zihniyetini yeniden hortlatmaya çalışıyorlar. Millete yaşam tarzı dayatanlar, farklı yaşam tarzlarının görünür olmasında rahatsız oluyorlar. Bu devlet hiçbir ayrım yapmadan tüm kurumlarıyla milletindir. İnsanımızın kılık kıyafetinden dolayı devletin kurumlarına giremediği dönemler artık sona ermiştir. Sırf başındaki örtüsünden dolayı annelerin çocuklarını lojmanda ziyaret edemediği o kötü günler geride kalmıştır. Demokrasiyi hazmetmekte sorunu olanlarla mücadelemizi, hukuk zemininde devam ettireceğiz. 23 yıldır erişilebilir adalet sistemimizden hiç kopmadık.

*Hakim-savcı sayımız 3 kat artışla 25 bini geçti. Niteliğinde artırılmasına öncelik veriyoruz. Vicdanları rahatlatacak, cezasızlık algısının önüne geçecek adımları mutlaka atacağız. 85 milyonun emniyeti için fedakarca çalışan güvenlik kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Polisimiz askerimiz suç işleyenlere karşı daima tavizsiz olmalıdır. Kalleşçe şehit edilen memurumuz Şeyda Yılmaz şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.

“Türkevi’nden neden bu kadar rahatsız olduğunu anlayamıyoruz”

*İran, Sırbistan, Ukrayna, Maldivler, Gine, Kuveyt Veliaht Prensi, Irak, Lübnan, İtalya, Almanya ve Ermenistan başbakanları ile istişarelerimiz oldu. Türkevi binamız görüşmelerimize ev sahipliği yaptı. Diplomasinin merkezi oldu. Ana muhalefet partisinin devrik eski genel başkanının Türkevi’nden neden bu kadar rahatsız olduğunu anlayamıyoruz. Kapısı milletin evi gibi Türk milletinin her bir ferdine açıktır.

*24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu’na hitap ettim. İsrail’in soykırımı başta olmak üzere bölgemizdeki zulümlere özellikle dikkat çektim.

“Barbarlığa asla rıza göstermeyiz”

*Bugün Filistin ve Lübnan’a sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmak, barışa, farklı inançların bir arada yaşama kültürüne sahip çıkmak demektir.

*Şimdiden 1 milyona yakın Lübnanlı sivil yerlerinden edildi. 30 ton insani yardım malzemesi çarşamba günü Beyrut’a ulaştı. Güvenlik şartları elverdiği ölçüde yardımlarımızı devam ettireceğiz.

*Biz de İsrail’in saldırılarını durdurması için diplomatik çalışmalarımıza hız verdik. Uluslararası toplum İsrail’in haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz. En büyük tepkiyi İslam ülkeleri vermeli. Biz bu zulme, barbarlığa asla rıza göstermeyiz. Hadsizliklerine de boyun eğmeğiz.

*Yeni düzensiz göç akımlarına karşı sınırlarımızda da önlem alıyoruz.

“Denetimlerimizi sıkılaştıracağız”

*12’nci Kalkınma Planı’yla uyumlu hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’ni de yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

*Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası’na, özel olarak odaklanacağız. Bu bölgelerde sulama yatırımlarını tamamlamayı, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçmeyi, kırsal ekonomileri çeşitlendirmeyi ve turizm gelirlerini artırmayı hedefliyoruz.

*Özel sektörümüz için ‘Yerel Kalkınma Hamlesi’ teşvik programını da önümüzdeki haftalarda ilan edeceğiz. Bugün ayrıca ülkemizin ticari hayatını zehirleyen fırsatçılık sorununa karşı aldığımız tedbirleri masaya yatırdık. Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız. Fahiş fiyat artışı yapanlar ile etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde tamahkarlıktan kaynaklı fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu daha da hızlanacaktır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.