“Büyük hayallerle yola çıktık, global bir marka olma yolundayız”

BOMAK Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özer, 28 yıl önce büyük bir hayal ve vizyonla çıktığı yolda, bugün hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada adından söz ettiren bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

“Büyük hayallerle yola çıktık, global bir marka olma yolundayız”
Yayınlama: 28.09.2024
Düzenleme: 28.09.2024 12:47
A+
A-

BOMAK Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özer, 28 yıl önce büyük bir hayal ve vizyonla çıktığı yolda, bugün hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada adından söz ettiren bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Kuruluşundan itibaren hem yurt içi hem de yurt dışında önemli projelere imza atan BOMAK Makine, farklı sektörlerdeki lider firmalara hizmet veriyor.

BOMAK Makine’nin kurulduğu günden bu yana büyük projelere imza attığını ifade eden Ümit Özer, firmanın başarı hikayesini anlatırken, çalışanlarının inancına ve ortağı Rıfkı Bayram’ın tecrübelerine vurgu yaptı. Özer, “BOMAK Makine, büyük hayallerle kurulan bir firma ve BOMAK çatısı altında çalışan tüm arkadaşlarım bu hayale inanarak ortak oldular. Bilgi, deneyim ve tecrübeleriyle bana güç katan ortağım Rıfkı Bayram’a da müteşekkirim.” dedi.

BOMAK Makine, Siemens, AKSA, Enerjisa, SOCAR, PETKİM, Sütaş, Efes Pilsen, Kardemir gibi sektörlerinde lider konumda olan firmalara ekipman imalatı gerçekleştiriyor. Özer, “Reaktörler, basınçlı ve proses tankları, eşanjörler, proses makine ve ekipmanları imalatı gibi birçok alanda lider firmaların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 2017 yılında Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndan “Tasarım Merkezi” unvanı alarak, üretimdeki gücümüzü tescilledik.” diye konuştu.

“24 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz”

Özer, BOMAK Makine’nin proje bazlı çalışan bir firma olmasına rağmen, ürün gamını genişleterek ihracatta da önemli adımlar attığını belirtti. BO-X, BOTANK, BO DESIGN ve BOVARES markalarını hayata geçirdiklerini ifade eden Özer, “Son 8-9 yıldır ürünlerimizi öne çıkararak yurt dışı pazarında daha fazla yer almaya başladık. 24 ülkeye ihracat yapıyoruz ve bu oranı daha da artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Global rekabet ortamında Çin ve Hindistan gibi ülkelerin baskısına rağmen BOMAK’ın kaliteli ve hızlı üretimle fark yarattığını vurgulayan Ümit Özer, “Dünyayla rekabet etmek sanayicilerimizi zorlasa da hızlı ve kaliteli üretim yapmamız gerektiğini bize gösterdi. Almanya ve Hollanda’ya ihracatımızı her geçen gün artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Seri üretimle markalaşmada önemli bir adım atmayı hedefliyoruz”

BOMAK Makine’nin Türkiye’de Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na bağlı 319. Tasarım Merkezi unvanını aldığını hatırlatan Özer, “Proseslere özel ürünler üretme yeteneğimiz, inovatif çözümler sunmamız ve kriz dönemlerinde farklı sektörlere yönelme kabiliyetimiz, bizi rakiplerimizden ayırıyor.” diye konuştu.

Son 5 yılda üretim alanlarına 1500 metrekare kapalı alan eklediklerini ve teknolojik yatırımlarla robotik kaynak makineleri gibi yeni ekipmanlar aldıklarını belirten Özer, “Önümüzdeki süreçte seri üretime geçiş yaparak markalaşmada önemli bir adım atmayı hedefliyoruz.” dedi.

BOMAK Makine’nin kurulduğu yıldan bu yana AR-GE ve inovasyona büyük önem verdiğini belirten Ümit Özer, üniversitelerle iş birliği yaparak TÜBİTAK ve KOSGEB projelerine katıldıklarını, birçok faydalı model patenti aldıklarını ve AR-GE çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Karbon ayak izini azaltma çalışmaları

Çevreci üretim anlayışını benimseyen BOMAK Makine, işletme çatısına kurduğu Güneş Enerji Sistemi (GES) ile enerji ihtiyacını karşılıyor. Ümit Özer, “Karbon ayak izini azaltmak için danışmanlık hizmetleri alıyoruz ve bu konuya büyük önem veriyoruz. Hem dünyamız hem de geleceğimiz için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneliyoruz” diyerek çevreye duyarlı yaklaşımlarının altını çizdi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.