Gazprom’un gözü Afrika’da

Gazprom İhracat Genel Müdürü Handoga, Gazprom’un, doğalgazın nihai tüketiciye ulaştırılmasındaki deneyimini Afrika’da uygulama fırsatını araştırdığını söyledi

Gazprom’un gözü Afrika’da
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

Gazprom İhracat Genel Müdürü Dmitriy Handoga, Moskova’da düzenlenen Rus Enerji Haftası’nda yaptığı konuşmada, Gazprom’un Afrika kıtasını Rus doğalgazının potansiyel bir pazarı olarak gördüğünü belirtti.

Handoga, “Afrika kıtasını Rus doğalgazının potansiyel bir pazarı olarak değerlendiriyoruz. … Büyük miktarda gaz rezervine sahibiz. Şu anda dünya çapında gazı etkin bir şekilde teslim etmenin yöntemleri var. Bunların başında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve deniz taşımacılığı geliyor.” dedi.

Ayrıca, Handoga, Gazprom’un, doğalgazın nihai tüketiciye ulaştırılmasındaki deneyimini Afrika’da uygulama fırsatını da araştırdığını söyledi.

Şirketin, aynı zamanda, gaz motoru yakıtı, küçük ölçekli sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projeleri ve gazdan elektrik üretimi üzerine de projeler geliştirdiğini belirten Handoga, bu projelerle ilgili daha spesifik ülke ve projeleri kasım ayının başında Cape Town’da yapılacak Afrika Enerji Haftası’nda açıklamayı umduğunu ekledi.

Rusya Enerji Haftası 26-28 Eylül tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.