Hem gizemli hem de rüya gibi bir tatil: Mısır ve Dubai

Piramitleriyle ünlü Ortadoğu’nun en büyük ülkelerinden biri olan Mısır ve yazı sevenler, kış aylarında da yaz havasını yaşamak isteyenlerin tercihi Dubai tatilcilerin favori rotaları arasında yer alıyor.

Hem gizemli hem de rüya gibi bir tatil: Mısır ve Dubai
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Mısır, Afrika ve Asya kıtalarının birleştiği noktada yer alıyor. Onlarca tarihi kalıntıyı bünyesinde barındıran Mısır’da turistlerin favori lokasyonları arasında; Mısır Piramitleri, Keops Piramidi, Büyük Gize Sfenksi, Karnak Tapınağı ve Krallar Vadisi yer alıyor.

Deniz ürünlerinin bolca tüketildiği Mısır’da; fuul, falafel, kushari, dukkah, künefe ve helva gibi tatlar turistlerden büyük rağbet görürken Mısır, ev sahipliği yaptığı festivalleriyle de dünyanın her noktasından ziyaretçiyi kendine çekiyor. Kahire Güvercin Festivali, Kahire Uluslararası Film Festivali ve Mısır Sanat Festivali gibi etkinlikler, kültür-sanatseverlere önemli seçenekler sunuyor.

Hava durumu genellikle yaz aylarında çöl iklimi etkisinde olan Mısır, oldukça sıcak ve kuru bir havaya sahip. Kışları da güneşli ve sıcak geçen ülkeyi ziyaret etmek için Ekim-Şubat ayları arası tercih edilebilir.

Kışın evlenenlerin tercihi: Dubai

Deniz, kum ve güneş üçlüsünün başrolde olduğu bir tatili kim istemez ki? Sıcak havaları seven ve kış aylarında bile yazı yaşamak isteyenlerin tercihi Dubai, balayı çiftleri tarafından da büyük ilgi görüyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan Dubai, dört mevsim yaşattığı yaz sıcağı ve birbirinden lüks otelleriyle tatil denince akla gelen lokasyonların başında geliyor. Oldukça kolay bir şekilde vize alınan Dubai’de, gökdelenler ve birbirinden ilginç etkinlikler dikkat çekiyor.

Dünyanın en lüks otelleri sıralamasında ilk sıraya oturan Burj Al Arab, ihtişamlı mimarisi ve konuklarına sunduğu konforla sıra dışı bir tatil deneyimi yaşatıyor. Dubai sahilinde özel bir adaya inşa edilen Burj Al Arab, balayı çiftlerinin ilk tercihleri arasında bulunuyor.

Şehrin en güzel bölgesindeki Jumeirah Emirates Towers, 2018’de Tripadvisor tarafından mükemmellik sertifikasını kazanan Atlantis The Palm ve şehri kuş bakışı izleyebileceğiniz Shangri-La Hotel de tatilcilerin favori otelleri arasında bulunuyor.

Yeme içme konusunda oldukça geniş seçenekler sunan Dubai, Hint mutfağından Türk mutfağına dek lezzetleri barındıran pek çok restorana sahip. Gece hayatı konusunda da farklı seçeneklere sahip mekanlarıyla dikkat çeken Dubai; Buddha Bar ve Zuma gibi ünlü gece kulüpleriyle eğlenceli bir tatil deneyimi sunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.