İsrail-Lübnan hattı ateş altında: Kara saldırısına hazırlanıyoruz!

Lübnan’ı havadan bombalamaya devam eden İsrail ordusu, Beyrut’un kuzeyindeki bir köyü hedef aldı. Hristiyanların çoğunlukta yaşadığı bölgeye yönelik saldırıda 51 kişinin öldüğü açıklandı. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan’a “kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını” belirtti.

İsrail-Lübnan hattı ateş altında: Kara saldırısına hazırlanıyoruz!
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

İsrail ordusunun Lübnan’a havadan bombardımanı sürerken, Hizbullah Tel Aviv’e saldırı düzenledi.

İsrail ordu radyosunun haberinde, 8 Ekim’de Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Tel Aviv bölgesinin Lübnan’dan füze saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Lübnan Hizbullah’ı da yaptığı açıklamada, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın Tel Aviv yakınlarındaki casusluk teşkilatı merkezini hedef alan bir roket fırlattığını duyurdu.

Hizbullah, Mossad’ı, liderlerine suikast düzenlemek ve üyelerinin kullandığı iletişim cihazlarını havaya uçurmakla suçluyor.

İsrail: Kara saldırısına hazırlanıyoruz

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, 7. Zırhlı Tugay birliklerinin Lübnan’a kara saldırısını simüle eden bir tatbikat esnasında açıklamalarda bulundu.

Halevi, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan’a “kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını” belirtti.

Lübnan’daki Hizbullah’ın bugün saldırı menzilini genişlettiğini öne süren Halevi, Hizbullah’ın “bugün ilerleyen saatlerde çok güçlü bir karşılık göreceğini” ifade etti.

Halevi, İsrail ordusunun Lübnan’a girme olasılığına karşı bölgeyi hazırlamak ve Hizbullah’a “darbe vurmaya devam etmek için” hava saldırılarının devam ettiğini söyledi.

İsrail ordusu, bugün Lübnan’a olası kara saldırısı öncesi yedek askerlerden oluşan 2 tugayı ülkenin kuzeyine konuşlandırma kararı aldığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, Lübnan’dan geçtiği tespit edilen karadan karaya tek bir füzenin hava savunma sistemleri tarafından durdurulması üzerine İsrail’in ekonomik başkenti Tel Aviv’de uyarı sirenlerinin çaldığını söyledi.

Herhangi bir hasar ya da can kaybı rapor edilmedi ve ordu, İsrail’in merkezi için sivil savunma talimatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Uyarı sirenleri Netanya şehri de dâhil olmak üzere İsrail’in orta kesimlerindeki diğer bölgelerde de çaldı.

İsrail ordusu, Suriye’den İsrail topraklarına geçen bir insansız hava aracının Celile Denizi’nin güneyinde savaş uçakları tarafından durdurulduğunu aktardı.

Füze saldırıları

Lübnan’dan atılan roketler İsrail’in kuzeyinde bir eve isabet etti ve saldırıda biri ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki Nahariye bölgesine roketler atılması nedeniyle sirenler çaldı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, roketlerden birinin Nahariye yakınlarındaki Kibbutz Sa’ar yerleşim bölgesine isabet ettiğini bildirdi. Olayda biri ağır olmak üzere iki kişi yaralandı.

İsrail bombardımanı sürüyor

İsrail ordusu ise Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında, Adlun ve Kefr Hatta kasabaları ile Sidon bölgesindeki El-Akibiye kasabası çevresini hedef aldı.

Ayrıca Hadasa, Ayta el-Cebel ve Bint Cubeyl bölgesindeki Yatır beldeleri de dahil olmak üzere birçok bölgedeki konutlara saldırılar düzenledi.

Hava saldırılarında ayrıca Deyr ez-Zehrani kasabası, Humin el-Fevka ve Rumin arasındaki Harc Hamile ve Ayn Kana, Vadi Bölgesi de dahil olmak üzere güneyde yer alan Nebatiye bölgeleri de hedef alındı.

Lübnan’ın doğusunda da İsrail savaş uçaklarının saldırıları Baalbek bölgesindeki Cinta, Nebi Şit, Şaat, Nahle, Devrus, Brital, El-Hıdır ve El-Cemaliyye de dahil olmak üzere Bekaa bölgesindeki kasabalara uzandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.