Google ve Volkswagen akıllı telefon yapay zeka asistanı için iş birliği yapıyor

Google, Volkswagen sürücüleri için yapay zeka destekli bir asistan geliştirildi. Volkswagen araç sahipleri, bu akıllı telefon uygulamasıyla araç bakımı ve kullanım kılavuzlarına yapay zeka yardımıyla kolayca erişebiliyor. Uygulama kapsamında tüketiciler Volkswagen’in uygulama içi asistanına “Patlak bir lastiği nasıl değiştiririm?” gibi sorular sorup, ilgili bilgileri almak için telefon kameralarını araç gösterge panellerine doğrultabiliyor.

Google ve Volkswagen akıllı telefon yapay zeka asistanı için iş birliği yapıyor
Yayınlama: 24.09.2024
A+
A-

Tüketiciler Volkswagen’in uygulama içi asistanına “Patlak bir lastiği nasıl değiştiririm?” gibi sorular sorabilir veya ilgili bilgileri almak için telefon kameralarını araç gösterge panellerine doğrultabilecekler.

Yapay zeka asistanı, Google’ın Gemini büyük dil modellerinden, insan dilini anlayabilen ve tahmine dayalı yanıtlar üretebilen programlardan ve bulut bilişim kapasitesinden yararlanıyor.

VW aracı, Volkswagen kullanıcı kılavuzları ve araç bakımıyla ilgili YouTube videoları gibi verilerin Gemini’ye eklenmesiyle tasarlandı. Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, ürünün metin, resim ve video gibi farklı veri türlerini işleyebilme yeteneği olan çok kiplilik konusundaki teknik engellerin üstesinden gelmeyi gerektirdiğini söyledi.

Kurian, “Sorun yüzeysel olarak basit görünüyor, ancak teknik olarak çok karmaşık. Çoğu insan yaptığımız şeyin, daha sonra bir kılavuza bakan bir konuşmadan metne çeviri sistemi olduğunu düşünüyor. Kesinlikle değil” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.