Bakan Yumaklı: Türkiye Yüzyılı hedeflerimizden olan tarım ve orman sektörüne ilişkin projeler için Türkiye’yi geziyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda tarım ve orman sektörüne yönelik projeleri hayata geçirmek için Türkiye genelinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bakan Yumaklı: Türkiye Yüzyılı hedeflerimizden olan tarım ve orman sektörüne ilişkin projeler için Türkiye’yi geziyoruz
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Çeşitli programlara katılmak üzere Karaman’a gelen Bakan Yumaklı, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret ederek personelle toplantı gerçekleştirdi. Karaman’ın önemli bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Yumaklı, ülkenin gıda arz güvenliğini sağlamak ve tarımsal üretimi artırmak için sürdürülebilir, verimli üretimin önemine dikkat çekti. Ayrıca tarımsal ihracatın yıl sonunda 35 milyar dolara ulaşacağını öngördüklerini açıkladı.

Bakan Yumaklı, tarım sektörünün iklim değişikliği gibi dış faktörlerden yoğun şekilde etkilendiğini belirterek, su kaynaklarının korunması ve kullanma-koruma dengesinin sağlanmasına yönelik planlamaların yapıldığını ifade etti. Ayrıca 2024 yılında hayata geçirilen üretim planlamasının su kaynaklarına odaklanarak tarımsal üretimin verimli hale getirilmesini amaçladığını vurguladı. Yumaklı, 2001 yılından sonra ilk kez tarım sayımı yapılacağını ve bu sayımla Türkiye’nin tarımsal envanterinin çıkarılacağını duyurdu.

Karaman’da son 22 yılda güçlü bir tarım ve orman altyapısı oluşturulduğunu belirten Yumaklı, bölgeye yapılan yatırımların 60 milyar lirayı bulduğunu, bunun 47 milyar lirasının su ve sulama yatırımlarına ayrıldığını söyledi. Karaman’a yapılacak 5,5 milyar lira bütçeli 3 yeni yatırımın müjdesini de veren Bakan Yumaklı, su ve sulama projelerine öncelik vereceklerini kaydetti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.