TEKNOFEST Drone Şampiyonası Mersin’de başladı

Mersin’de TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası, Mersin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başladı.

TEKNOFEST Drone Şampiyonası Mersin’de başladı
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Bu heyecan dolu etkinlikte, 24 drone pilotu özel bir pistte parkuru en hızlı tamamlamak için kıyasıya yarışıyor. Pilotlar, FPV (First Person View) drone’larını VR gözlüklerle kullanarak, kendilerini adeta kokpitteymiş gibi hissederek parkurda mücadele ediyorlar. Gençlerin ve teknoloji meraklılarının büyük ilgi gösterdiği şampiyona, heyecan dolu anlara sahne oluyor.

13 yaşındaki Karamanlı drone pilotu Emin Bekir Başaran, 6 yaşından beri drone kullandığını belirtti ve şampiyonadaki hedefinin Adana finaline kalmak olduğunu söyledi. “Hobinin yaşı yok, isteyen herkes yarışabilir” diyen Başaran, Karaman’da kendi pistinde çalıştığını ve sporun yaş ayrımı yapmadığını ifade etti.

Drone Şampiyonası Koordinatörü Ahmet Özkaya, Isparta’da yapılan ön eleme sonucunda en iyi 24 sporcunun Mersin’e geldiğini belirtti. Buradan 16 sporcunun Adana finaline katılacağını ve kazananın Dünya Drone Kupası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini açıkladı. Şampiyonayı Formula yarışlarının rakibi olarak gördüğünü ifade eden Özkaya, 7 yaşından 47 yaşına kadar geniş bir yaş aralığındaki sporcuların bu heyecanlı yarışta yer aldığını vurguladı.

Şampiyona üç etap halinde gerçekleştiriliyor. İlk etabı Isparta’da yapılan yarışmada başarılı olan sporcular Mersin etabında yarışıyor. İki etabın ardından en yüksek puanı alan sporcular, TEKNOFEST Adana’da düzenlenecek büyük finalde yarışma hakkı kazanacak. Finalde birinci olan sporcu 50 bin TL, ikinci 40 bin TL, üçüncü ise 30 bin TL ödül kazanacak. Ayrıca birinci olan sporcu Türkiye’yi World Drone Cup’ta temsil etme hakkını da elde edecek.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.