Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkan Yardımcısı Özcan Narin: Gazilik, bizim için çok değerli bir unvandır

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkan Yardımcısı Özcan Narin, 19 Eylül Gaziler Günü’nde düzenlenen törende Referans Türk’e açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapmış bir gazi olarak, günün anlam ve önemini vurgulayan Narin, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Atatürk’e verilen mareşal unvanının yıl dönümünü hem de Gaziler Günü’nün kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkan Yardımcısı Özcan Narin: Gazilik, bizim için çok değerli bir unvandır
Yayınlama: 19.09.2024
Düzenleme: 19.09.2024 14:26
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü Adana’da Atatürk Parkı’nda coşkuyla kutlandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkan Yardımcısı Özcan Narin düzenlenecek olan bu tören ve 19 Eylül Gaziler günü kapsamında duygu ve düşüncelerini Referans Türk’e aktardı.

Özcan Narin, gazilik kavramının Türk milleti için taşıdığı önemi “Gazi, bizim için çok değerli bir unvandır. Türk milleti için de büyük bir anlam taşır. Bu vatan, ne zaman savaş olsa gaziler üretecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleriyle aktardı.

Narin ayrıca, Türk milletinin tarih boyunca savaşlar ve mücadelelerle sınandığını, gazilik onurunun bu mücadelelerin en büyük sembollerinden biri olduğunu söyledi. Gazilere duyulan saygının toplumun her kesiminde canlı tutulması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda, tüm gazilere uzun ömürler dileyen Narin, şehitleri rahmetle anarak “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözleriyle görüşlerini bize aktardı.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.