19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’na çelenk sunma töreni düzenlendi

Adana Atatürk Parkı’nda 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk’ün huzuruna çelenk sunma töreni düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanı Coşkun Adaber, düzenlenen törende “Aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır” ifadelerini kullandı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’na çelenk sunma töreni düzenlendi
Yayınlama: 19.09.2024
Düzenleme: 19.09.2024 11:22
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü tüm ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

Adana’da Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene  Vali Yavuz Selim Köşger yanı sıra Adana CHP Milletvekilleri, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na Vali Yavuz Selim Köşger , 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi Başkanı Coşkun Adaber’in çelenk sunmasıyla başladı.

Adaber, “Bugün, bu unvanın verilişinin 103. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz,” dedi.

Adaber, Gaziler Günü’nün vatan uğruna canlarını adayan kahramanların gururla hatırlandığı bir gün olduğunu vurgulayarak, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını feda edenlerin şeref ve onurla anıldığı bir gündür,” diye konuştu.

Başkan Adaber, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusunun Sakarya Meydan Muharebesi’nde Yunan ordusunu mağlup ettiğini hatırlatarak, “Türk ordusu, 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve kanlı meydan muharebesinde Yunan ordusunu bozguna uğratmıştır. Bir yıl sonra ise Dumlupınar’da aynı akıbeti yaşayan Yunan ordusu, 9 Eylül 1922’de tamamen topraklarımızdan atılmış ve böylece Yunanlıların hayalleri Ege’nin serin sularında son bulmuştur,” dedi.

Vatanın bağımsızlığının şehit ve gazilerin fedakarlıkları sayesinde kazanıldığını belirten Adaber, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatan olmasının ve bayrağımızın özgürce dalgalanmasının, şehitlerimizin ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıklarının eseri olduğunu unutmamalıyız,” dedi.

Adaber, Türk milletinin her dönem bağımsızlık ve özgürlüğünü canı pahasına koruduğunu belirterek, “Aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır,” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Adaber, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle andığını, hayatta olan gazilere ise sağlık ve huzur dilediğini belirterek, “Kahraman gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun,” dedi.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.