TEKNOFEST Akdeniz Mersin Yarışmaları başladı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Mersin Yarışmaları başladı. İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, İnsansız Deniz Aracı Yarışması ile Teknofest Drone Şampiyonası olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenecek yarışlar 17-22 Eylül günleri arasında Mersin’de gerçekleştirilecek. 

TEKNOFEST Akdeniz Mersin Yarışmaları başladı
Yayınlama: 18.09.2024
A+
A-

Adana’da 2-6 Ekim’de düzenlenecek TEKNOFEST kapsamında organize edilen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması’nın finali Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda başladı. 20 Eylül’e kadar devam edecek finalde yarışan 45 takım; ‘Torpido Fırlatma’, ‘Su Altı Kabloları Takibi ve Anomali Tespiti’ ile ‘Renk Tespiti ve Kapıdan Geçiş’ olmak üzere üç ayrı temada mücadele ediyor. Gençlerin tasarladığı uzaktan kumandalı veya otonom su altı araçlarının geliştirilmesi amacıyla ASELSAN’ın yürütücülüğünde bu yıl 7’ncisi organize edilen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasına 1110 takım başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonunda temel kategori olarak değerlendirilen orta öğretim seviyesindeki 25 takımla ileri kategori olarak adlandırılan üniversite düzeyindeki 20 takımdan oluşan toplam 45 takım finale kaldı. Yarışmaya 16 ilden gelen takımlar, “Torpido fırlatma”, “Su altı kabloları takibi ve anomali tespiti” ile “Renk tespiti ve kapıdan geçiş” başlıklı görevlerde yeteneklerini sergiliyor. Yarışma sonunda, temel kategoride birinci olan takıma 150 bin, ikinci takıma 120 bin ve üçüncü takıma 100 bin lira ödül verilecek. İleri kategoride ise ilk sıradaki takım 200 bin, ikinci sıradaki takım 150 bin ve üçüncü sıradaki takım 120 bin lira alacak.
İnsansız Deniz Aracı Yarışması 19-22 Eylül Erdemli Balıkçı Barınağı, Teknofest Drone Şampiyonası ise 21-22 Eylül’de Özgecan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.