Menderes Samancılar: Altın Koza’da bu yıl ana temamızla ‘şiddete dur’ demek istiyoruz

Adana Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana’yı büyük bir festivalin beklediğini belirtti. Samancılar, “Filistin sinemacılarının ve halkının yanındayız” diyerek festivalin bu yıl önemli bir temaya odaklanacağını vurguladı.

Menderes Samancılar: Altın Koza’da bu yıl ana temamızla ‘şiddete dur’ demek istiyoruz
Yayınlama: 17.09.2024
Düzenleme: 17.09.2024 15:18
A+
A-

Festival hazırlıklarına başladıklarını ve çıtayı bu yıl daha da yükselterek iddialı bir organizasyon hedeflediklerini belirten Samancılar, “Hedefimize şimdiden ulaştık diyebiliriz. Jüri başkanımız Nuri Bilge Ceylan ve değerli jüri üyelerimiz, doğru kararlar verecek ve hak edenler ödüllerine kavuşacaktır. Adana’yı güzel bir festival bekliyor, bu konuda içimiz rahat. Önemli olan halkımızın festivale katılımının artması. Bu yıl ana temamız ‘şiddete dur’ demek. Kadın ve çocuk cinayetleri, tecavüzler ve hayvanlara karşı yapılan haksızlıklar, bu temayı seçmemize neden oldu” dedi.

Samancılar, ayrıca Filistin sinemasına destek verdiklerini belirterek, “Gazze’deki soykırım ve insan hakları ihlalleri karşısında sessiz kalamayız. Filistinli sinemacılar önemli bir direniş gösteriyor. Biz de onların ve Filistin halkının yanındayız. Gazze’deki katliama ‘dur’ diyoruz. Sinema yaşasın, Filistinli sinemacı dostlarımızın onurlu mücadelesi yaşasın” ifadelerini kullandı.

Adana’da defnedilen sinemacıları da unutmadıklarını dile getiren Samancılar, “Cengiz Sezici, Aytaç Arman ve Rıza Akın gibi değerli meslektaşlarımızı mezarları başında anacağız. İstanbul’dan gelen misafirlerimizle birlikte onları ziyaret edip, saygı duruşunda bulunacağız. Onları unutmadığımızı bir kez daha hatırlatacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.