Karaman Üniversitesi’nde “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışması tanıtıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) işbirliğiyle düzenlenecek “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışmasının tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısı, KMÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Salonu’nda gerçekleşti.

Karaman Üniversitesi’nde “Gazze’de Çocuk Olmak” konulu hikaye yarışması tanıtıldı
Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, toplantının açılışında, “Rektörümüzün acil bir işinin çıkması nedeniyle buradayım. Katılımınız için teşekkür ederim” dedi.

Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci, yarışma hakkında bilgi vererek, “Üniversitemiz düzenli olarak bu tür etkinlikler yapmaktadır. Bugün ‘Dilimiz Kimliğimiz’ mottosuyla düzenlediğimiz dördüncü etkinliğimiz, ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ konulu hikaye yarışmasıdır. Gazze’deki yıkım ve patlamaların çocukları derinden etkilediğini gözlemledik ve bu konuyu kamuoyuna taşımak istedik. Yarışma, Türkiye genelindeki ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açıktır. Yeterli katılım sağlanırsa, 70 hikayeyi kitaplaştırmayı planlıyoruz. HEFİAD başkanımıza da destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş ise yarışmanın nasıl ortaya çıktığını anlattı: “Karaman’ı neden seçtiğimizi merak edebilirsiniz. Karaman, Türkçenin kurumsallaştığı bir vilayet. Ancak, Türkçe’nin tabela ve yazılarda yerlerde süründüğünü gördüm, bu da beni üzdü. Belediye başkanımızla görüşme talep ettim ancak fırsat bulamadık. Yine de Karaman’a gelip, kıymetli hocalarımızla bir araya geldik ve Gazze ile ilgili bir yarışma düzenlemeye karar verdik” dedi.

Yarışma Detayları

  • Başvuru Tarihleri: 21 Ekim – 8 Kasım 2024
  • Sonuç Açıklama Tarihi: 26 Kasım 2024
  • Ödüller: Birinciye 21 bin TL, ikinciye 17 bin TL, üçüncüye 13 bin TL ve beş kişiye 3 bin TL teşvik ödülü.

Tanıtım toplantısına HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.