Kur’an’da da adı geçiyor: Kolesterolü düşürüp kemikleri güçlendiren mucize besin

Kutsal kitabımız Kur’an’ın pek çok ayette beslenme konusunda önemli ipuçları verdiği bilinir. Bu ipuçlarından biri de, sağlığımız için sayısız faydası olan fasulyeyi işaret ediyor olabilir. Bakara Suresi 61. ayette geçen “toprağın mahsulleri” ifadesi, bazı alimler tarafından fasulye olarak yorumlanmaktadır.

Kur’an’da da adı geçiyor: Kolesterolü düşürüp kemikleri güçlendiren mucize besin
Yayınlama: 08.09.2024
A+
A-

Kur’an’ın pek çok ayette beslenme konusunda önemli ipuçları verdiği bilinir. Bu ipuçlarından biri de, sağlığımız için sayısız faydası olan fasulyeyi işaret ediyor olabilir. Bakara Suresi 61. ayette geçen “toprağın mahsulleri” ifadesi, bazı alimler tarafından fasulye olarak yorumlanmaktadır.

Fasulye, sadece lezzetli bir sebze olmakla kalmayıp, aynı zamanda vücudumuza sayısız fayda sağlayan mucizevi bir besindir. İşte fasulyenin öne çıkan özellikleri:

Özellikle vejetaryenler için mükemmel bir protein kaynağıdır. Kasların güçlenmesi ve onarımı için hayati öneme sahiptir. Sindirimi kolaylaştırır, tokluk hissi verir ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Folat, demir, magnezyum, potasyum ve çinko gibi vücudumuz için gerekli pek çok vitamin ve minerali içerir. Kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur ve tansiyonu düzenler. İçerdiği kalsiyum, magnezyum ve fosfor sayesinde kemikleri güçlendirir ve osteoporoza karşı korur. Diyabet hastaları için ideal bir besindir. Vücudu serbest radikallere karşı korur ve kansere karşı savaşır.

Kur’an içerisinde fasulyenin Bakara 61. ayette ima edildiği düşünülmektedir. Bazı çevirilerde toprağın mahsulleri olarak ima edilenin fasulye olabileceği düşünülmektedir.

“Hani siz, “Ey Mûsâ! Biz bir tek yiyecekle dayanamayacağız. Bizim için rabbine dua et de bize toprağın mahsullerinden; sebzelerinden, kabakgillerinden, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından bitirsin” demiştiniz. Mûsâ ise, “İyiyi kötü ile değişmek mi istiyorsunuz? Şehre inin; istedikleriniz orada var” dedi. Zillete, fakru zarûrete mahkûm oldular; Allah’ın gazabına uğradılar. Bu durum, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri ve haksız yere peygamberleri öldürmelerinin, bütün bunlar da isyan etmeleri ve haddi aşmalarının sonucuydu.”

Kaynak: ASLIHAN EKER/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.