Ünlü ekonomistten korkutan uyarı! Daha kötüsünü henüz görmedik…

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dün açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) hakkında ilk değerlendirmelerini yaptı. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı olan Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Orta Vadeli Plan’da çok facia hatalar var” ifadelerini kullanarak programa yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Ünlü ekonomistten korkutan uyarı! Daha kötüsünü henüz görmedik…
Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

Türkiye ekonomisine dair karamsar bir tablo çizen Demirtaş, “En kötüsünü henüz görmedik” diyerek, sonbahardan kışa geçerken ekonomide zincirleme iflaslar ve işten çıkarmalar yaşanacağını öngördü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program (OVP), Türkiye’nin 2025-2027 yıllarını kapsayan ekonomik yol haritasını belirliyor. OVP’ye göre, enflasyonun 2025’te %17,5’e, 2026’da ise tek haneli rakamlara gerilemesi bekleniyor. Aynı zamanda, 2025 yılı için %4 büyüme hedeflenirken, işsizlik oranının da OVP süresi boyunca tek haneli seviyelerde kalması öngörülüyor. Dolar/TL kurunun ise 2025 yılında ortalama 42 TL seviyesinde olması bekleniyor.

İktisatçılar OVP açıklamasının ardından çeşitli değerlendirmeler yaptı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, “Orta Vadeli Plan’da çok facia hatalar var” diyerek, programdaki eksikliklere dikkat çekti.

Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikasını doğru bulduğunu belirtirken, hükümetin mali politikasında, şeffaflıkta, tasarruflarda ve yapısal reformlarda ciddi eksiklikler olduğunu vurguladı. Mesajını ise “Dört eksik bir doğru… Olmaz…” ifadeleriyle sonlandırdı.

Demirtaş, Türkiye ekonomisine yönelik yorumlarını sürdürerek, bankaların takipteki kredi oranlarının arttığını ve zombi şirketlerin zor durumda olduğunu belirtti. Sonbahardan kışa geçerken zincirleme iflaslar ve işten çıkarmalar yaşanacağını öngören Demirtaş, tüm bu durumların sebebi olarak ekonomi politikalarını işaret etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.