Çopuroğlu, “Başkanımıza bu güzel emekleri için teşekkür ediyorum

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile birlikte Talas’taki Su Medeniyetleri Galerisi ve Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi’ni ziyaret etti. Ayrıca, Talas Belediyesi Zabıta Haftası’nı da kutladı.

Çopuroğlu, “Başkanımıza bu güzel emekleri için teşekkür ediyorum
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Çopuroğlu ve Yalçın, ilk olarak Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanı’nda bulunan Talas Belediyesi Zabıta Noktası’na gittiler. Burada, Başkan Yalçın tarafından zabıta yeleği giydirilen Milletvekili Çopuroğlu, zabıtalara çikolata ikram ederek, “Zor bir iş yapıyorsunuz. Allah gücünüzü artırsın, kolaylıklar versin.” diyerek zabıta haftasını kutladı.

İkilinin sonraki durağı Su Medeniyetleri Galerisi oldu. Burada, 2 bin yıllık tarihi kaya oyma kültürünün yansıması olan sarnıçtaki su galerisini gezen Çopuroğlu, suyun 37 kilometre uzaklıktaki Erciyes Dağı’ndan geldiğini öğrenince hayran kaldı. Galeride bulunan suya dair objeler, fotoğraflar ve malzemeleri inceleyen Çopuroğlu, “İnsanların süreci anlaması için burayı gezmesi gerektiği kanaatindeyim. Tarihi atmosferin yaşatıldığı buranın her noktasına emek verilmiş. Özellikle sıcak yaz günlerinde burası serin bir ortam sunuyor. Görmeyenlerin çok şey kaçırdığını düşünüyorum,” dedi.

Çopuroğlu ve Yalçın’ın sonraki durağı ise Osmanlı Kültür Sokağı’ndaki “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi” oldu. Başkan Yalçın’ın gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği müzede, Milli Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair 6 bin parça özel eser ile 4 bin 700 Çanakkale kitabı yer alıyor. Müze ziyaretinden etkilenerek, Çopuroğlu, “Müzeyi ziyaret eden 106 bininci kişiyiz ve bu sayı sadece 7 ayda gerçekleşti. Böyle bir ihtiyacı başkanımız hissetmiş ve müzede harikulade bir anlatım var. Etkilenmemek mümkün değil. Özellikle 4 bin 700’den fazla Çanakkale kitabının yer aldığı ihtisas kütüphanesi Türkiye’de kırılması zor bir rekor,” ifadelerini kullandı.

Çopuroğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve müzede emeği geçen Ahmet Nedim Kilci’ye teşekkür ederek, “Şehrimize gelen misafirleri ve hemşehrilerimizi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum,” şeklinde konuştu.

Kaynak: TALAS BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.