Mersin’de metruk binaların yıkımı sürüyor

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve sosyal sorunlara yol açan terk edilmiş yapıları yıkmaya devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların şikâyetleri ile yapı sahiplerinin talepleri doğrultusunda ilçe sınırları içerisindeki metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor.

Mersin’de metruk binaların yıkımı sürüyor
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

Son olarak, Kiremithane Mahallesi 4402 Sokak üzerinde bulunan ve yasal süreci tamamlanan 3 katlı, eski ve terk edilmiş metruk binanın kontrollü yıkımı yapıldı. Yıkım öncesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevre güvenliğini sağladı. Yıkım sırasında, aşırı toz oluşumunu önlemek için arazözden sürekli tazyikli su sıktı.

Kiremithane Mahallesi Muhtarı Doğan Bilyeli, terk edilmiş binanın yıkımından memnuniyetini dile getirerek, “Uzun zamandır bu binaya kimliği belirsiz kişilerin yerleştiğini ve mahalle halkının huzursuz olduğunu belirttik. Uyuşturucu bağımlıları ve kaçak göçmenlerin bulunduğu bu durumu ilgili yerlere bildirdik. Son olarak Akdeniz Belediyesi’ne başvurduk ve belediye bu konuda çok duyarlı davranarak bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Kiremithane Mahallesi adına Akdeniz Belediyesi’ne ve yıkımda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.

Kaynak: AKDENİZ BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.