Bu gece otogaza zam geliyor! Pompaya yansıyacak

Son dönemde Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarında sıkça indirim ve zam haberlerine yol açarken, şimdi de otogaz (LPG) fiyatlarına zam bekleniyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeyle birlikte, otogaz fiyatlarına 1 lira 30 kuruş zam yapılması öngörülüyor. Bu zamla birlikte, İstanbul’da otogazın litre fiyatı 25 liraya ulaşacak.

Bu gece otogaza zam geliyor! Pompaya yansıyacak
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

Brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte, vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren uygulanacak olan zamla birlikte, İstanbul’da otogazın litre fiyatı 25 lira, Ankara’da ise 25 lira 4 kuruş olacak.

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişimlere göre rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbestlik nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri duyuran tek sendika olan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci tamamlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini açıklamama kararı almıştı. Bu gelişme, vatandaşların fiyatları daha yakından takip etmeye yönelmesine neden oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.