DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’ ile birlikte artık vatandaşlar mağdur edilmeyecek

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’ ile inşaat sektöründe vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin sona ereceğini duyurdu.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’ ile birlikte artık vatandaşlar mağdur edilmeyecek
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörü hızla büyümeye devam ederken, bazı müteahhitlerin projeleri yarım bırakarak ortadan kaybolması ciddi mağduriyetlere yol açıyor. Bu soruna çözüm getirecek olan ‘İnşaatı Tamamlama Sigortası’ uygulaması, sektörde güveni artıracak bir adım olarak öne çıkıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yeni sigorta uygulamasının vatandaşların haklarını korumak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Karslıoğlu, “İnşaatı Tamamlama Sigortası, müteahhitlerin projeleri yarıda bırakması durumunda devreye girecek ve hak sahiplerinin evlerine kavuşmasındaki engelleri ortadan kaldıracak. Bu sigorta sayesinde, geçmişte temelden projelere girmeye çekinen vatandaşlar artık gönül rahatlığıyla inşaat projelerine dahil olabilecekler” dedi.

Karslıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşaatı Tamamlama Sigortası, sektördeki belirsizlikleri ortadan kaldırarak güvenli bir yatırım ortamı oluşturacak. Özellikle yerinde dönüşüm yapan ve kat karşılığı anlaşmalara giren vatandaşlar için bu sigorta büyük bir güvence sağlayacak.”

Bu yeni sigorta uygulamasının, inşaat sektöründe faaliyet gösteren tüm paydaşlar için önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.