Hatay CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Sağlık emekçileri isyan noktasına geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’daki sağlık emekçilerinin karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım Kara, Hatay’da sağlık emekçilerinin artan zorluklar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını vurguladı ve sağlık meslek odaları ile sendikaların uzun süredir bu duruma dikkat çekmeye çalıştığını belirtti.

Hatay CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara: Sağlık emekçileri isyan noktasına geldi
Yayınlama: 02.09.2024
A+
A-

Yıldırım Kara, Hatay’daki hastanelerde yetersiz altyapı, donanım eksiklikleri ve personel azlığı gibi sorunların aylardır çözüm beklediğini ifade etti. Bu eksikliklerin hem vatandaşları hem de afet bölgesinde çalışan sağlık emekçilerini mağdur ettiğini belirterek, sağlık sistemindeki aksaklıkların birinci basamaktan üçüncü basamak üniversite hastanelerine kadar devam ettiğini söyledi.

Aile sağlığı merkezlerinin (ASM) yıkılmasının ardından hekimlerin konteynerlerde zor şartlar altında çalışmak zorunda kaldığını belirten Yıldırım Kara, aile hekimlerinin son üç ayda maaşlarında %30 ila %50 arasında düşüş yaşandığını söyledi. Bu durumun önüne geçilmesi ve Sağlık Bakanlığı’nın teşvik edici ödemelerle sağlık personelini desteklemesi gerektiğini vurguladı. Sağlık emekçilerinin durumlarında iyileştirme yapılmaması nedeniyle kadro sayısında azalmalar yaşandığını ve üniversite hastanelerinde birçok branşın kapanmak zorunda kaldığını belirtti.

Yıldırım Kara, deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarının döner sermaye ile çalışan hastanelerin gelirlerindeki düşüş nedeniyle ek ödemelerinin de azaldığını ifade etti. Afet bölgesi olması nedeniyle sağlık emekçilerinin tavan ücretten ek ödeme alması gerektiğini, ancak bu koşulun sağlanmadığını ve ödemelerin gecikmeli yatırıldığını belirtti. Sağlık çalışanlarının bu zor koşullar altında desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: NERMİN YILDIRIM KARA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.