Kayadan’dan Büyük Taarruz’un 102. yılıyla ilgili açıklama

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümünde önemli bir açıklama yaptı. Kayadan, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve Büyük Taarruz’un tarihsel önemini vurguladı.

Kayadan’dan Büyük Taarruz’un 102. yılıyla ilgili açıklama
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Kayadan, açıklamasında İtilaf Devletleri’nin 30 Ekim 1918’de Osmanlı Sarayı temsilcilerine imzalattığı Mondros Mütarekesi ile Türk milletini vatansız bırakma çabalarına dikkat çekti. İtilaf Devletleri’nin Anadolu’yu işgal ederek Türk ordularını dağıttığını ve Yunan ordusunu destekleyerek İzmir’e çıkardığını belirten Kayadan, Mustafa Kemal Paşa ve Türk milletinin bu zor şartlara rağmen vatan için verdikleri mücadelenin önemine işaret etti.

Açıklamasında Kayadan, Mustafa Kemal Paşa’nın ve Türk milletinin Çanakkale’de ve Sakarya’da gösterdiği direnişin ardından, 26 Ağustos 1922 sabahı Büyük Taarruz’un başladığını ve bu harekâtın Türk tarihinin en şerefli sayfası olduğunu ifade etti. Büyük Taarruz’un, Türk milletinin özgür bir ulus olma azminin ete kemiğe büründüğü an olduğunu vurgulayan Kayadan, bu anın kıymetinin anlaşılması için pek çok zorluğun aşıldığının ve ulusun kendini savunma mücadelesinin öneminin bilincinde olunması gerektiğini belirtti.

Kayadan ayrıca, Malazgirt Meydan Muharebesi’ni ve Büyük Selçuklu Sultanı Alp Arslan’ın Bizans İmparatoru Romen Diyojen’i yenilgiye uğrattığı tarihi savaşı da anarak, bu iki savaş arasındaki önem farklarına dikkat çekti. Büyük Taarruz’un, Anadolu’daki Türk hâkimiyetini sürdürme ve çağ atlama azminin bir göstergesi olduğunu ifade eden Kayadan, Batı emperyalizminin hedeflerinin bilincinde olunması gerektiğini söyledi.

Açıklamasının sonunda, Kayadan, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Büyük Taarruz’un 102. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kuvayı Milliye kahramanlarını ve Kemalist Devrim kadrolarını minnetle andıklarını belirterek, şehit ve gazilere saygılarını sundu.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.