CHP’li Burhanettin Bulut’tan, Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili “milletin aklıyla dalga geçmesinler” açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısında, partinin çeşitli alanlarda yürüttüğü çalışmalar ve ülke gündemindeki önemli konulara dair açıklamalarda bulundu. Bulut Şakirpaşa havalimanıyla ilgili, ” İktidar, Şakirpaşa Havalimanı’nını kapattırmayacağız diyordu, ne oldu kapandı, milletin aklıyla dalga geçmesinler” dedi.

CHP’li Burhanettin Bulut’tan, Şakirpaşa Havalimanı ile ilgili “milletin aklıyla dalga geçmesinler” açıklaması
Yayınlama: 26.08.2024
Düzenleme: 26.08.2024 12:50
A+
A-

Toplantıda, partinin tüzük çalışmaları, tarım sektörü sorunları, gençlik ve kadın kolları seçimleri gibi konulara dikkat çekildi.

Burhanettin Bulut, partilerinin yeni tüzük çalışmaları üzerinde titizlikle çalıştıklarını belirtti. Yapılacak kurultayın, altı gün sürecek etkinliklerin ardından dört gün sürecek bir kurultay ile sonuçlanacağını açıkladı. Kurultay sırasında ele alınacak konuların detaylarını da paylaşarak, bu sürecin partinin gelecekteki yönelimi açısından önem taşıdığını vurguladı.

Mecliste yaşanan kavga

Son dönemde mecliste yaşanan tartışmalara ve kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çeken Bulut, bu olayların ülke siyaseti açısından bir utanç kaynağı olduğunu ifade etti. Mecliste yaşanan kavga ve hukuksuzlukların toplumda derin etkiler bıraktığını belirterek, siyasetçilerin bu tür davranışlardan uzak durması gerektiğini vurguladı. Şiddet ve hukuksuzlukların hiçbir şekilde siyasetin bir parçası olmaması gerektiğini söyledi.

Tarım sektöründeki krizler

Bulut, tarım sektöründe yaşanan krizlere ve çiftçilerin karşı karşıya olduğu zorluklara da değindi. Domates, kavun, patates, soğan ve fıstık üreticilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları detaylandırarak, bu sorunlara çözüm önerileri sundu. Çiftçilerin mali yüklerinin hafifletilmesi için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. Özellikle, tarım ürünlerine uygulanan KDV oranlarının artırılmasının çiftçilerin maliyetlerini daha da artıracağını ve bu durumun tarımsal üretim üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını belirtti.

Kira artış sorunu

Kira artışları ve kiralama sistemleri ile ilgili eleştirilerde bulunan Bulut, özellikle üreticiler ve vatandaşlar üzerinde artan kira yüklerinin sosyal ve ekonomik sıkıntılara neden olduğunu ifade etti. Kiraların yüksekliğinin yaşam standartlarını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım alanlarının kiralanması ve bu alanda yaşanan sorunlara dair değerlendirmelerde bulunarak, çözümler önerdi.

Öğrenci yurtları ve beslenme sorunu ciddi boyutlarda

Bulut, eğitim alanında yaşanan sorunlara da dikkat çekti. Üniversite öğrencilerinin karşılaştığı ekonomik zorluklar ve artan kira fiyatlarının öğrenciler üzerinde yarattığı baskılara değindi. Öğrencilerin eğitim sürecindeki bu zorluklarının toplumsal geleceği nasıl etkilediğini ifade ederek, eğitimde yaşanan bu tür sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. Öğrenci yurtları ve beslenme sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını ve bu durumun devletin eğitime verdiği önemin sorgulanmasına neden olduğunu belirtti.

Şakirpaşa Havalimanı kapatıldı milletle dalga geçmesinler

Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal ve ekonomik konularda sunduğu çözüm önerilerini ve bu önerileri vatandaşlarla paylaşmaya devam edeceklerini duyurdu. Anket sonuçlarına göre, partinin oy oranlarının yükseldiğini ancak erken seçimle ilgili kesin bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Bulut, “İktidar, Şakirpaşa Havalimanı’nını kapattırmayacağız diyordu, ne oldu kapandı, milletin aklıyla dalga geçmesinler” ifadelerini kullandı.

Kamu harcamalarındaki adaletsizlik ve tasarruf tedbirleri nasıl uygulanıyor?

Son olarak, vergi adaletsizliği ve kamu harcamaları ile ilgili eleştirilerde bulunan Bulut, devletin vergi gelirlerinin nasıl kullanıldığına dair şeffaflık sağlanması gerektiğini ifade etti. Kamu özel iş birliği projelerinde yapılan harcamaların, devlet bütçesinden destek aldığına dikkat çekti. Ayrıca, kamu harcamalarındaki adaletsizliklerin ve tasarruf tedbirlerinin nasıl uygulandığını sorguladı.

Bulut, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesi için daha kapsamlı ve etkili politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmek ve ekonomik eşitsizlikleri gidermek adına çalışmalara devam edeceklerini duyurdu.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.