Maymun Çiçeği vakalarında korkunç rapor! Vakaların çoğu çocuklardan oluşuyor…

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde hızla yayılan maymun çiçeği hastalığı, özellikle çocukları etkiliyor ve ülkede ciddi bir sağlık krizi oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hastalığı “küresel sağlık acil durumu” olarak ilan ederken, salgında 570 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Maymun Çiçeği vakalarında korkunç rapor! Vakaların çoğu çocuklardan oluşuyor…
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Maymun çiçeği hastalığı, Kongo’nun doğusunda özellikle çocuklar arasında yayılıyor. Çocukların bağışıklık sistemlerinin daha az gelişmiş olması nedeniyle hastalıktan ağır etkilenmeleri ve yüksek ölüm oranları görülüyor. Şu ana kadar 400’den fazla çocuk hastalığa yakalandı. Sağlık hizmetlerine erişimdeki zorluklar, kötü yaşam koşulları ve kalabalık kamplar salgının yayılmasını kötüleştiriyor.

Bölgede sağlık çalışanları, hastalığın bulaşmasını önlemek için mücadele ederken, ilaç ve aşı sıkıntısı yaşanıyor. Kongo’da sağlık sisteminin kapasitesi, salgınla başa çıkmakta zorlanıyor. Bu durum, özellikle çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden milyonlarca insanın yaşadığı kötü koşullar nedeniyle daha da kötüleşiyor.

Hastalık, çok yakın temas yoluyla yayıldığı için çocukların birlikte oynaması ve sosyal mesafeyi önemsememesi, bulaşma riskini artırıyor. Bazı bölgelerde ücretsiz sağlık hizmetleri sağlanırken, diğer bölgelerde ise yatak ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Kongo hükümeti, ABD ve Japonya’dan aşı temini umudunu taşıyor, ancak şu an ülke genelinde aşı bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.