Dünyanın en zengin kadını değişti: Zirvenin yeni sahibi bir centibillionair adayı!

Walmart’ın varisi Alice Walton, L’Oréal varisi Françoise Bettencourt Meyers’i geride bırakarak dünyanın en zengin kadını oldu.

Dünyanın en zengin kadını değişti: Zirvenin yeni sahibi bir centibillionair adayı!
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

ABD’nin en büyük perakende devlerinden biri olan Walmart’ın varisi Alice Walton, L’Oréal varisi Françoise Bettencourt Meyers’i geçerek dünyanın en zengin kadını oldu. Walton’ın net serveti yakında 100 milyar doları geçebilir.

Sam Walton’ın kızı Alice Walton, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre ilk kez 95 milyar doların üzerinde net servete ulaştı sahip. Walmart’ın hisse senedi fiyatının bu yıl yüzde 44’lük artışla rekor kırması Walton’ın servetinin büyümesinde etkili oldu. Bu sayede Walton’ın serveti de yaklaşık 25 milyar dolar arttı.

Buna karşılık, Fransız kozmetik devi L’Oréal’i kuran Eugène Schueller’in torunu Françoise Bettencourt Meyers’in serveti bu yıl 9 milyar dolar azalarak 91 milyar dolara geriledi. Bunda da ocak ayından bu yana L’Oréal hisselerindeki yüzde 12’lik düşüş etkili oldu.

Geçen yılın sonunda Bettencourt-Meyers’ın net serveti 100 milyar dolar iken Walton’ın serveti 70 milyar dolar seviyesindeydi.

Bettencourt Meyers Bloomberg’in zenginler listesinde 20. sırada yer alırken Walton, kardeşleri, Jim (98 milyar dolar) ve Rob’un (95,8 milyar dolar) hemen arkasında 18. sırada yer alıyor. Babalarının şirketteki hisselerini dört çocuğu arasında eşit olarak paylaştırdığı varsayıldığında, kardeşlerin her biri Walmart’ın yüzde 11’inden fazlasına sahip. Kardeşler, tahminlere göre, yıllar içinde hisse senedi satışlarından ve temettülerden 15 milyar dolardan fazla gelir elde ettiler.

Bu arada Bettencourt Meyers da Garnier ve Maybelline gibi markaların sahibi olan dünyanın en büyük kozmetik şirketinin yaklaşık yüzde 35’ine sahip.

Dünyanın en zengin kadını centibillionair kulübüne yakın

Walton’ın serveti artmaya devam eder ve 100 milyar dolar sınırını aşarsa, Elon Musk, Bill Gates ve Warren Buffett’ın da dahil olduğu centibillionair kulübüne katılacak.

Centibillionair nedir?

100 milyar veya daha fazla birimlik net servete sahip olan kişilere centibillionair deniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.