“Artan sıcaklıklar tarımı etkiliyor”

Mersin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Musa Yılmaz, küresel iklim değişikliği Çukurova ve Mersin tarımını iklim değişikliği nedeniyle mevsimlerin kayması, aşırı hava olayları ve su kaynaklarının azalması gibi faktörlerin, tarım sektörünü tehdit ettiğini, ürün desenlerinde değişikliklerin ve bazı ürünlerde verim kaybı yaşanabileceğini söyledi.

“Artan sıcaklıklar tarımı etkiliyor”
Yayınlama: 22.08.2024
A+
A-

Yılmaz, Mersin ve Çukurova bölgelerinin, küresel iklim değişikliği etkilerinin giderek daha fazla hissedilmeye başlayan alanlar arasında yer aldığını söyledi. Bu bölgelerin, özellikle Akdeniz ikliminin hâkim olduğu ve tarımın önemli yerlerden biri olduğunu vurguladı. Mersin ve Çukurova, küresel ısınma nedeniyle artan sıcaklıkların ve azalan yağışların etkisi altında olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu durum, su kaynaklarının azalmasına ve tarımsal verimliliğin düşmesine neden oluyor. Özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklıklar ve uzun süren kuraklık dönemleri, bölgedeki tarım ürünleri üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir” dedi.

Mersin’in sahil şeridi olduğunu, deniz seviyesinin yükselmesi ve bu durumun getirdiği erozyon ve tuzlanma riski altında olduğunu kaydeden Yılmaz, kıyı yerleşimlerinde yaşayan insanların ve tarımsal alanlar için ciddi tehditler oluşturduğunu vurguladı. Bölgedeki biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği nedeniyle tehdit altında olmasına dikkat çeken Yılmaz, artan sıcaklıkların ve su kaynaklarının azalmasıyla, bitki örtüsü ve vahşi yaşamı olumsuz etkilediğini ifade etti.

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.