“Enflasyon muhasebesi iş dünyası için yüksek risk taşıyor”

Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Servet Özkaya, enflasyon muhasebesinin yüksek risk taşıyarak işletmeler için yük olmaya ve yatırımları olumsuz etkilemeye başladığına kaydetti.

“Enflasyon muhasebesi iş dünyası için yüksek risk taşıyor”
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

Enflasyon düzeltmesi farklarının vergilendirilmesi, ekonomik büyüme ve istikrar üzerinde olumsuz etkilere yol açma noktasında yüksek bir risk taşıdığını, kriz döneminde özellikle de sermaye yapısı güçlü olmayan işletmeler için yük oluşturmaya başladığını söyleyen Özkaya, “Şöyle ki enflasyon düzeltmesi hesaplamaları ile ortaya çıkacak farklardan dolayı mükelleflere ilave vergi çıkması, vergi adaletini zedeleyecek bir durumdur. Ekonominin ve vergi gelirlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak öncelikli gündemimiz olmalı ve enflasyon düzeltmesini vergisel bir sonuç doğurmadan, muhasebe işlemi olarak değerlendirilmesi ve öylece uygulanması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Enflasyon düzeltmesi farklarının vergilendirilmesi, ekonomik büyüme ve istikrar üzerinde olumsuz etkilere yol açma noktasında yüksek bir risk taşıdığını söyleyen Özkaya, bu durumun yatırımcı güveninin zedelenmesine, sermaye maliyetlerinin artmasına, şirketlerin finansal sağlığının zayıflamasına ve uluslararası rekabet gücünün azalmasına neden olacağını belirti. Özkaya, “Ekonomi yönetimine bu tür vergilendirme politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve ekonomik sürdürülebilirlik açısından daha uygun çözümler bulunmasının elzem olduğu belirtilerek, yeniden, bu konuda daha dengeli bir yaklaşım benimsemeye ve ekonomik büyümeyi destekleyecek adımlar atmaya davet ediyoruz. Reel sektörün içinden geçmekte olduğu zorlu koşullar düşünülerek, karşılaştığımız enflasyon muhasebesinin tüm yönleriyle gözden geçirilerek sanayicimizi rahatlatacak bir aklı selim kararın beklentisi içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.