Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “Binalarda Enerji Verimliliği Proje” yarışması düzenliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, internet sitesinden 4 kategoriden oluşacak “Binalarda Enerji Verimliliği Proje” yarışması düzenleyeceğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “Binalarda Enerji Verimliliği Proje” yarışması düzenliyor
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji verimliliğini artırmak ve başarılı projeleri ödüllendirmek amacıyla “Binalarda Enerji Verimliliği Proje Yarışması” düzenliyor.

Yarışma; Kamu Binaları, Ticari ve Hizmet Binaları, Yeni Binalar, Üniversite Binaları olarak 4 ana kategoride yapılacak.

İşte o 4 kategori;

Kamu Binaları: 2023/15 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamındaki kamu binalarında uygulanan enerji verimliliği önlemleri değerlendirilecek. Kamu binaları, ENVER Portalı üzerinden yapılan bildirimlere göre yarışmaya katılacak ve ayrıca başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor.

Ticari ve Hizmet Binaları: Toplam inşaat alanı 20.000 m² ve üzeri veya yıllık enerji tüketimi 500 TEP ve üzeri olan binalar bu kategoriye dahil. Başvurular, Bakanlığın web sitesinden temin edilecek başvuru formu ve uygulama raporları ile yapılacak. Bu binaların enerji yöneticisi olması ve ENVER Portalı’na kayıtlı olması gerekiyor.

Yeni Binalar: 2023 yılında tamamlanmış ve toplam inşaat alanı 5.000 m² ve üzeri olan binalar yarışmaya katılabilecek. Başvurular, enerji kimlik belgesi ve varsa yeşil bina sertifikası ile birlikte yapılacak.

Üniversite Binaları: Enerji yöneticisi görevlendirme yükümlülüğü bulunan kamu ve özel üniversitelerin binaları yarışmaya katılabilecek. Kamu üniversiteleri, ENVER Portalı üzerinden yapılan bildirimlerle değerlendirilecek, özel üniversiteler ise başvuru formu ve uygulama raporları ile başvurabilecekler.

Yarışmaya başvuranların; Toplam enerji tasarrufu miktarı ve oranı, ekonomiklik (geri ödeme süresi vb.), enerji yönetimi uygulamaları, yenilikçilik ve özgünlük ve son olarak ise yaygınlaşma potansiyeli altında değerlendirme kriterlerinden geçeceği site üzerinden aktarıldı.

Yarışmanın son başvuru tarihi ise 31 Ekim 2024 olarak belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.