AB, Tesla’nın Çin’de ürettiği araçlar için vergiyi yüzde 9’a düşürdü

Avrupa Komisyonu, Çin’de üretilen Tesla araçlarına uygulanacak ithalat vergisini yüzde 20,8’den yüzde 9’a düşürdü. Ayrıca, bazı Çinli firmalara planlanan cezai vergilerde indirim uygulanabileceğini açıkladı.
AB’nin soruşturmasına iş birliği yapan Tesla, Çinli üreticilere kıyasla daha az sübvansiyon aldığı tespit edilerek daha düşük bir vergi oranına tabi tutuldu.

AB, Tesla’nın Çin’de ürettiği araçlar için vergiyi yüzde 9’a düşürdü
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Avrupa Komisyonu, Salı günü Çin’de üretilen Tesla araçlarının ithalatına uygulanacak tarifeyi düşürdü. Komisyon ayrıca, AB otomobil üreticileriyle ortak girişimlerde bulunan bazı Çinli şirketlerin, Çin yapımı elektrikli araçlara uygulanacak planlanan cezai vergilerde indirim alabileceğini belirtti.

Tesla’nın, şirketin aldığı spesifik sübvansiyonlara dayalı olarak oranının yeniden hesaplanmasını talep ettiğini belirten Komisyon, temmuz ayında yüzde 20,8 olarak belirlediği oranı yüzde 9’a indirdi. Tesla’nın aldığı sübvansiyonları doğrulamak amacıyla Çin’deki Tesla tesislerine bir ekip gönderilmişti. Bir Komisyon yetkilisi, Tesla’nın, diğer Çinli elektrikli araç üreticilerine kıyasla daha az sübvansiyon aldığının tespit edildiğini söyledi.

Komisyon, Çin’deki elektrikli araç üretiminin geniş çapta sübvansiyonlardan yararlandığına inanmaya devam ettiğini ve nihai olarak yüzde 36,3’e varan vergiler önerdiğini belirtti. Bu önlemin haksız sübvansiyonları dengelemek için gerekli olduğu düşünülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.