Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yol çalışmalarına devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları, Gülnar ilçesinde hız kesmeden devam ediyor. Köseçobanlı-Gezende arasında ve Mut ilçesine kadar uzanan yolda yapılan çift kat sathi kaplama asfalt çalışması, bölge halkını memnun etti. Aynı zamanda Bardat Yaylası-Elmakuzu arasındaki 4 kilometrelik yolda da asfalt yenileme çalışmaları tamamlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yol çalışmalarına devam ediyor
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Gülnar ilçesinde Köseçobanlı-Gezende yolunda çift kat sathi kaplama asfalt uygulaması yaptı. Bu yol, meyve ve sebze üreticilerinin sıkça kullandığı ve birçok mahalleyi bağlayan önemli bir güzergah. Ekipler, 8 metre genişliğinde ve 8.600 metre uzunluğundaki yolda zemin hazırlık çalışmaları sonrası asfalt serimi gerçekleştirdi.

Yapılan asfalt çalışması, Göksu Irmağı ve Gezende Barajı çevresindeki erik, elma, badem ve zeytin üreticileri için ulaşımı kolaylaştırdı. Çalışmalar, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Muhtarlar ve vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetine teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda formen olarak görev yapan Mustafa Demirtaş, yolun Köseçobanlı ve Gezende ile birlikte Ilısu, Kaplak, Gökkorun ve Akseki gibi köyleri de bağladığını belirtti. Demirtaş, yolun kısa sürede tamamlandığını ifade etti.

Gezende Mahalle Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük, yolun asfalt dökümünün, Gülnar Ilısu İçme Suyu Projesi nedeniyle tahrip olan yolu yeniden kullanışlı hale getirdiğini belirtti. 1980’lerden kalma eski yolun, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla genişletilip sağlamlaştırıldığını ifade etti.

Köseçobanlı Mahalle Muhtarı Seydi Bal, yolun içme suyu projesi nedeniyle tahrip olduğunu ve Büyükşehir’in çalışmalarıyla iyileştirildiğini söyledi. Başkan Vahap Seçer’in verdiği sözü tutmasından dolayı teşekkür eden Bal, yolun eski haliyle kıyaslandığında çok daha geniş ve kullanışlı hale geldiğini belirtti.

Yolu kullanan vatandaşlardan Hasan Oflaz, “Ekiplerin ellerine sağlık. Önceden çok kötü olan yol, şimdi çok güzel oldu ve genişledi” derken, İsa Doğan ise, “Yapılan her şey güzeldir. Memnun olduk” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.