Mecliste ortalık karıştı! Milletvekilleri birbirine girdi, yumruklar havada uçuştu

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında, CHP’nin “Anayasa Mahkemesinin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili kararı” üzerine genel görüşme yapılması için olağanüstü toplandı.

Mecliste ortalık karıştı! Milletvekilleri birbirine girdi, yumruklar havada uçuştu
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-

Bozdağ, elektronik yoklama sonucunda toplantı yeter sayısının sağlandığını bildirdi. Genel görüşme önergesinin okunmasının ardından, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesi oturumunun Bozdağ tarafından yönetildiğini belirterek usul tartışması açılmasını talep etti. Bozdağ da bu talep doğrultusunda usul tartışmasını başlattı.

Tartışmalar, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın AK Parti sıralarına doğru “Sizde hiç utanma yok” ifadesini kullanmasıyla alevlendi. Bozdağ, yaşanan gerginlik üzerine oturuma ara verdi. Aranın ardından, Bozdağ, milletvekillerini daha temiz bir dil kullanmaları konusunda uyardı.

Ancak Ahmet Şık’ın AK Parti sıralarına yönelik yeniden konuşması sonrasında Genel Kurulda tekrar tartışma çıktı ve arbede yaşandı. Arbede sırasında Şık yere düştü.

Olağanüstü toplantıya MHP katılmazken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayağındaki ortopedik destekle TBMM Genel Kurul Salonu’na gelerek toplantıyı izledi. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve diğer milletvekilleri, Özel’e geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tulay Hatımoğulları Oruç da toplantıya katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.