CHP sokak hayvanları yasasını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sokakta yaşayan hayvanların öldürülmesinin önünü açan ve kamuoyunda “katliam yasası” olarak bilinen düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürdü.

CHP sokak hayvanları yasasını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AYM’ye yaptıkları başvurunun ardından düzenlediği basın toplantısında, 180 sayfalık bir dilekçe sunduklarını duyurdu.

Günaydın, dilekçede yasanın yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi talebinde bulunduklarını belirterek, “Sokak hayvanları hakkındaki yasanın öncelikle yürütmesinin durdurulması ve her halükarda iptali için dilekçemizi bugün AYM’ye teslim etmiş bulunuyoruz” dedi. Ayrıca, yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasından itibaren 60 gün içerisinde AYM’ye taşınabileceğini, bu süre zarfında meslek kuruluşlarından, barolardan, derneklerden, vakıflardan ve hayvan haklarıyla ilgili gönüllülerden görüş aldıklarını ifade etti.

Günaydın, konunun aciliyetine dikkat çekerek, “Ortaya çıkan, hepimizin vicdanını yaralayan sokak köpeği katliamlarını görmek ve buna karşı hızla hazırlıklarımızı tamamlamak durumundaydık” şeklinde konuştu. Hukukçular ve milletvekillerinin yoğun bir çalışma süreci sonunda 182 sayfalık dilekçeyi 13. gününde AYM’ye teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.