NASA uzayda mahsur kalan 2 astronot ile ilgili açıklama yaptı! Starliner’ı eve getirmek için zamanımız var

NASA’nın Boeing Starliner mekiğinin arızalanması sonucu iki astronot, sekiz günlük bir görev için gittikleri uzayda iki aydan fazladır mahsur kaldı. NASA yetkilileri, astronotların Dünya’ya dönüşüyle ilgili henüz kesin bir tarih belirlenmediğini açıkladı.

NASA uzayda mahsur kalan 2 astronot ile ilgili açıklama yaptı! Starliner’ı eve getirmek için zamanımız var
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

NASA’nın uzay operasyonları misyonu yöneticilerinden Ken Bowersox, astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams’ın dönüşüne ilişkin yapılan basın toplantısında, astronotların durumunun belirsiz olduğunu ve dönüş için birkaç hafta içinde nihai bir karar verileceğini belirtti.

Astronotların, SpaceX’in 2025 Şubat ayında yapacağı seferle Dünya’ya geri getirilmesi seçeneği değerlendiriliyor. Ancak Boeing Starliner mekiğindeki arızanın giderilip giderilmeyeceği ve mekiğin boş olarak Dünya’ya dönüp dönmeyeceği konusunda henüz bir karar verilmedi.

Boeing’in Starliner mekiği, iki ertelemenin ardından 5 Haziran’da iki NASA astronotunu uzaya taşıdı. Ancak mekiğin helyum sızıntısı nedeniyle dönüşü dört kez ertelendi ve sorunun kaynağı hala tespit edilemedi. NASA, astronotların dönüşü için en güvenli seçeneği bulmaya çalışıyor, ancak şu an için bir netlik bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.