Türkiye, bu sosyal medya uygulamasından nefret ediyor!

Dünya genelinde en sevilen ve en nefret edilen sosyal medya uygulamaları ortaya çıktı. Türkiye’deki kullanıcıların da en sevdiği ve sevmediği sosyal paylaşım siteleri belli oldu. İşte detaylar…

Türkiye, bu sosyal medya uygulamasından nefret ediyor!
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

e-Posta hizmeti Mailsuite’ın Google Play Store’daki 1500 yorumu karşılaştırılarak elde ettiği sonuçlarda, Facebook dünya genelinde en düşük puanı alarak en nefret edilen sosyal medya uygulaması oldu.

Facebook’u, Reddit takip ederken, Instagram ve Threads de nefret edilen ilk beş uygulama arasında yer aldı.

X (Twitter) ise, 10 ülkede en çok nefret edilen uygulama olarak üçüncü sırada yer aldı. Elon Musk’ın 2022 Ekim ayında satın aldığı X, moderasyon sorunları ve nefret söylemiyle ilgili eleştiriler nedeniyle birçok reklamveren tarafından terk edildi.

Tiktok dünya genelinde seviliyor

ABC’de yer alan habere göre, Tiktok dünya genelinde 30 ülkede en çok sevilen sosyal medya uygulaması olarak öne çıktı. 2016 yılında kurulan ve gençler arasında popüler olan Tiktok, bazı güvenlik endişeleriyle karşı karşıya kalıyor.

ABD’de Tiktok’un yasaklanma çabaları sürerken BeReal adlı sosyal paylaşı msitesinin popülerlik kazandığı gözlemlendi. En sevilen ilk beş uygulama arasında Tiktok benzeri Likee uygulaması dikkat çekti.

Türkiye’de ise X, en az sevilen uygulama olarak öne çıkarken, Tiktok en çok sevilen sosyal paylaşım sitesi oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.