KAYMEK’in Türk İşaret Dili Kursuna vatandaşlardan tam not

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen Türk İşaret Dili Kursu, katılımcılardan büyük takdir topladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini ileten kursiyerler, sağladıkları imkanlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

KAYMEK’in Türk İşaret Dili Kursuna vatandaşlardan tam not
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

KAYMEK, her kesimden vatandaşa yönelik zengin içerikli mesleki eğitim ve kurs hizmetlerini aralıksız sürdürürken, Türk İşaret Dili Kursu ile işitme engelli bireylerle etkili iletişim kurma fırsatı sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen kurs, katılımcılardan yüksek puan aldı.

KAYMEK, Türk İşaret Dili Kursu’nda temel ve tercümanlık seviyesinin ötesine geçerek adli tercümanlık, ilk yardım, sağlık tercümanlığı, pratik çeviri ve TV çevirmenliği gibi çeşitli alanlarda da eğitimler sunarak Türkiye genelinde bir ilke imza attı.

KAYMEK İşaret Dili Eğitmeni Rabia Canan Gökçek, “Türkiye genelinde Kayseri olarak bir ilki gerçekleştirdik. İşaret dili kurslarımız sadece temel ve tercümanlık seviyesinde değil, aynı zamanda adli, sağlık ve pratik çeviri alanlarında da eğitimler sunuyoruz. Vatandaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Ferda, “Yeğenim işitme engelli ve sağlık personeliyim. Hastane ortamında işaret dili çok gerekli, bu yüzden kursa katıldım. Bu kursu bize sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kübra Doğan ise aile bireylerinin işitme engelli olması nedeniyle kursa katıldığını belirterek, “İşaret dilini biliyorum ama eksiklerimi tamamlamak için buradayım. Sertifika alıp tercümanlık yapmak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Fatma, “İşitme engelli bireylerle daha önce karşılaşmıştım, ama onlara yeterince yardımcı olamamıştım. Bu kurs sayesinde daha iyi yardımcı olabilmek istiyorum” dedi.

Hasret ise sınıf öğretmeni olarak işitme engelli velilerle ve toplumdaki diğer işitme engelli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmek için kursa katıldığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı ve kurs eğitmenine teşekkür etti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.