TİM Başkan Vekili Kileci: Emek yoğun sektörlerden çıkmak zorundayız

TİM Başkan Vekili ve GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Türkiye’nin emek yoğun sektörlerden çıkıp, katma değeri yüksek ve inovatif sektörlere ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti. A Para’da canlı yayında ekonomi gündemini değerlendiren Kileci, “Artık emek yoğun sektörlerden çıkıp, daha çok akıl yoğun ve inovatif sektörlere girmek gerekiyor” dedi.

TİM Başkan Vekili Kileci: Emek yoğun sektörlerden çıkmak zorundayız
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

Kileci, Türkiye’nin tekstil gibi emek yoğun sektörlerde ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, bu sektörlerden tamamen çıkmanın veya yok saymanın mantıklı olmadığını söyledi. “Türkiye artık emek yoğun sektörlerde çok iddialı olma durumundan geriye düşüyor. Bu konudaki bilgi birikimimizi ve tecrübemizi farklı yerlere taşıyarak sektördeki rekabet gücümüzü koruyabiliriz” diye ekledi.

İş dünyasının bir geçiş sürecinde olduğunu belirten Kileci, bu sürecin en az hasarla atlatılması gerektiğini vurguladı. Dijital dönüşümde devlet desteklerinin önemine dikkat çeken Kileci, “Sadece bir kesim bu bedeli öderse haksızlık olur. Geçmişte bedel ödeyenler, ülkenin ihracatı ve üretimi için riskler almış kişilerdir” dedi. Düşüş gösteren sektörlerdeki milyarlarca dolarlık yatırımların yok sayılmaması gerektiğini belirten Kileci, “Elinizde 100 birimlik bir iş varsa, birden sıfıra düşüremezsiniz. Kademe kademe ilerleyerek, büyüyen sektörlere geçiş yapılmalı” şeklinde konuştu.

Temmuz ayı ihracat verilerini de değerlendiren Kileci, “Her türlü olumsuzluğa rağmen ihracatımız artmaya devam ediyor. Biz ihracatçılar olarak tek isteğimiz rekabet gücümüzü korumak. Rekabetçi olduğumuz sürece dönüşümümüzü gerçekleştirip sürdürülebilirliği sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.