Kayseri il müftülüğüne Durmuş Ayvaz atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesiyle, Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, Kayseri İl Müftüsü olarak atandı.

Kayseri il müftülüğüne Durmuş Ayvaz atandı
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

Durmuş Ayvaz, 1971 yılında Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde doğmuştur. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Lisesini ise Trabzon-Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. 1998 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Ayvaz, 2000-2003 yılları arasında İstanbul’da Haseki İhtisas kursunu bitirmiştir.

Kariyerine Düzce’nin Akçakoca ilçesinde vaiz olarak başlamış, ardından sırasıyla Şırnak İdil İlçe Müftülüğü, Amasya Gümüşhacıköy İlçe Müftülüğü, Bursa Nilüfer İlçe Müftülüğü, İzmit Çayırova İlçe Müftülüğü, Bursa Karacabey İlçe Müftülüğü ve Bursa Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 24 Nisan 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararnamede Amasya İl Müftüsü olarak atanmış ve 1 Haziran 2020 tarihinde bu göreve başlamıştır.

Durmuş Ayvaz, aynı zamanda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.