Yurtdışından alışveriş yapanlara üzücü haber! Vergi oranları tamamen değişti…

Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında yapılan değişiklikle yurt dışından getirilen eşyaların maktu vergi oranlarında düzenlemeye gidildi.

Yurtdışından alışveriş yapanlara üzücü haber! Vergi oranları tamamen değişti…
Yayınlama: 06.08.2024
A+
A-

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 Euro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Euro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden; Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde %30, diğer ülkelerden gelmesi halinde %60, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda ise yukarıdaki oranlara ilave %20 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

Ayrıca, aynı Kararın 126. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “150” ibaresi “30” olarak değiştirilmiştir.

Bir diğer Cumhurbaşkanı kararıyla, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında tarife kontenjanı uygulaması getirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.