SASA Polyester’den “SASA’nın vergi ödemediği iddia edildi” haberine yanıt

Sasa Polyester 27 Temmuz 2024 tarihinden İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen ve Referansturk.com’da da yayınlanan “SASA’nın vergi ödemediği iddia edildi” başlıklı haberle ilgili iddiaları yalanladı.

SASA Polyester’den “SASA’nın vergi ödemediği iddia edildi” haberine yanıt
Yayınlama: 05.08.2024
Düzenleme: 06.08.2024 09:53
A+
A-

Sasa Polyester “ SASA’nın vergi ödemediği iddia edildi” haberiyle ilgili iddiaları yalanlayan bir açıklamada bulundu.

Şirketten yapılan açıklamada;

1- Yayın ve içerik sağlayıcılığını üstlendiğiniz URL adresi “www.referansturk.com” olan haber sitenizde 27.07.2024 tarihinde “SASA’nın vergi ödemedi iddia edildi” manşetli habere yer verilmiş olup ilgili yazıda müvekkilimiz SASA hakkında 2023 yılına dair faaliyetleri kapsamında herhangi bir vergi ödemediği şeklinde gerçeğe aykırı ifadelere yer verildiği görülmüştür.

2- Söz konusu haberde yer alan Müvekkil Şirket’in 2023 yılı için herhangi bir vergi ödemediği iddiası tamamen temelsizdir. Zira SASA mezkûr yıl için devletimize toplam bir milyar dokuz yüz kırk beş milyon sekiz on yedi bin üç yüz elli yedi Türk Lirası (1.945.817.357 TL), Amerikan Doları karşılığı olarak ise yetmiş dokuz milyon elli yedi bin yüz doksan altı virgül seksen Amerikan Doları (79.057.196.,80 USD) Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi ödemesi gerçekleşmiştir. Bu nedenle, haberde ortaya atılan iddialar asılsız, herhangi bir hukuki mesnetten yoksun, bir tane dahi delil sunulmamış söylemlerdir.

3- 5187 sayılı Basın Kanunu (“Kanun”) kapsamında sınırları çizilmiş basın ve gazetecilik faaliyetleri, gerçek ve tüzel kişilere dair gerçek dışı ifadeler kullanmamalı, asılsız iddialarda bulunan kişi ve kurumlara ortam sağlamamalı; bilakis toplumu hakikat uyarınca bilgilendirmelidir. Dolayısıyla basın faaliyetlerin asıl maksadı halkı doğru ve net bilgi ile buluşturarak şeffaf bir toplumun temeline katkı sağlamaktır. Yukarıda açıklanan sebepler dolayısıyla, URL adresi www.referansturk.com olan haber sitesinde yer alan ve Müvekkil Şirket’i karalayan yazının, amacını aşan mahiyette bir yazı olduğunu, bu tür karalama kampanyaları ile oluşturulan manipülatif ve insanları bilgilendirmekten ziyade yönlendirme gayesi taşıyan ürünlere cevaz verilmemesi gerektiğini ihtaren belirtmek isteriz.

4- Kanun’un 14.maddesinin uygulamasına göre, bir yayın yoluyla, kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapıldığı durumlarda, Kanun’un aradığı şartları taşıyan cevap ve düzeltme yazısını sorumlu müdür tarafından herhangi bir düzeltme ve eklemek yapılmaksızın ihlal unsurlarını taşıyan yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda 1 (nbir) gün içerisinde yayınlanması zaruridir. Nitekim, ilgili haberin sözü edilen ihlalleri taşıması nedeniyle işbu ihtarnamenizin ekinde yer alan Düzeltme ve Cevap (Tekzip) yazısının tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren Kanun’da belirtildiği şekilde 1 (bir gün içerisinde hiçbir düzeltme ve ekleme yapılmaksızın yayımlanması gerekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.