Instagram neden kapatıldı? Instagramın kapanma sebebi ne? İşte detaylar…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. Kullanıcılar, Instagram’da hikaye görüntüleyemiyor ve gönderi paylaşamıyor. “Instagram çöktü mü”, “Instagram neden açılmıyor” gibi soruların yanıtları, BTK’nın sitesinde yapılan açıklamada bulundu. BTK’nın site bilgileri sorgulama menüsünden, Instagram’a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

Instagram neden kapatıldı? Instagramın kapanma sebebi ne? İşte detaylar…
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

BTK’nın yaptığı ilk açıklamada, Instagram’a erişim engelinin “katalog suçlarına uymadığı” gerekçesiyle getirildiği belirtildi. Erişim engelinin ne kadar süreceği ise henüz açıklanmadı. BTK, Instagram’ın bu duruma uygun adımlar atması halinde erişim engelinin kaldırılabileceğini ifade etti.

CNBC-e’ye konuşan kaynaklara göre, Instagram’ın Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirdiği engeller nedeniyle bu karar alındı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da sosyal medya platformu X hesabından Haniye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkat çekmişti. Altun, Instagram’ı sansür girişimi nedeniyle kınamıştı.

Şu anda kullanıcılar Instagram’a giriş yapabiliyor ancak hikaye görüntüleyemiyor ve gönderi paylaşamıyorlar. Mesaj gönderimi ise hala mümkün.

Instagram’a erişim engelinin nedeni ve süresi hakkında daha fazla bilgi bekleniyor. BTK ve Instagram arasında yapılacak görüşmelerin sonucuna göre, erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı netleşecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.