Starbucks’ın küresel satışları düşüşte

Starbucks, mali takviminde 30 Haziran’da sona eren üç aylık dönemi üçüncü çeyrek olarak kabul eden kahve zinciri, bilançosunu açıkladı. Nisan-Haziran döneminde Starbucks’ın küresel satışları yüzde 3 düştü.

Starbucks’ın küresel satışları düşüşte
Yayınlama: 31.07.2024
Düzenleme: 31.07.2024 09:07
A+
A-

Starbucks’ın küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları, nisan-haziran döneminde yüzde 3 azaldı. Şirketin Kuzey Amerika’daki satışları yüzde 2, uluslararası satışları ise yüzde 7 geriledi.

Starbucks’ın toplam net geliri, nisan-haziran döneminde yüzde 0,6 azalışla 9,11 milyar dolara indi. Geçen yılın aynı döneminde şirketin toplam net geliri 9,16 milyar dolardı. Piyasa beklentileri ise şirketin gelirinin bu dönemde 9,24 milyar dolar olması yönündeydi. Geçen yılın nisan-haziran döneminde 99 sent olan hisse başına kâr, bu yılın aynı döneminde 93 sente indi. Şirketin hisse başına kârı bu dönemde piyasa beklentilerine paralel bir seyir izledi.

Starbucks, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarından olumsuz etkilenmişti. Şirketin finansal sonuçları, son iki çeyrekte bu durumdan olumsuz etkilendi. Geçen yıl ekim-aralık döneminde, kısmen Orta Doğu’daki mağazalardaki satışların olumsuz etkilenmesi nedeniyle yıllık satış tahminini düşürmüştü.

Ocak-Mart döneminde şirketin geliri yüzde 2 azalırken, küresel satışları yüzde 4 azalarak 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.