Şeyma Subaşı gizli reklam gerekçesiyle 550 bin lira ceza aldı

Sosyal medya fenomeni Şeyma Subaşı, Instagram’da gizli reklam yaparak 550 bin lira ceza aldı. Tüketiciyi yanıltıcı nitelikteki bu uygulamanın reklamlarda açıkça belirtilmesi gerektiği kuralını ihlal ettiği belirtildi.

Şeyma Subaşı gizli reklam gerekçesiyle 550 bin lira ceza aldı
Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimde, Subaşı’nın farklı tarihlerde tekstilden mücevhere kadar birçok markanın reklamını yaparken bu içeriklerin “reklam” olduğunu belirtmediği tespit edildi. Bu durum, hem tüketiciyi yanıltıcı nitelikte bulundu hem de kazandığı paranın vergisini vermediği gerekçesiyle kanun ihlali olarak değerlendirildi.

Gizli reklam nedir ve neden yasak?

Gizli reklam, tüketicilere fark ettirilmeden ürün veya hizmetlerin tanıtımını yapma yöntemidir. İzleyicilerin tanıtımın bir reklam olduğunu anlamasını engelleyen bu tür uygulamalar, yanıltıcı olabilir. Türkiye’de 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği, reklamlarda açıkça belirtilmesi gerektiğini ve gizli reklamın yasak olduğunu düzenler. Şeyma Subaşı’nın bu kuralları ihlal ettiği tespit edilerek cezalandırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.