Adana Eğitim-İş: “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na asla boyun eğmeyeceğiz!”

Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Hatice Hazar, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı verilen mücadele için Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim-İş Adana Şube Başkanı Hazar, Eğitim-İş’in Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hem hazırlanış biçimine hem de içeriğine karşı sürekli mücadele içerisinde olduklarını ifade etti.

Adana Eğitim-İş: “Öğretmenlik Meslek Kanunu’na asla boyun eğmeyeceğiz!”
Yayınlama: 29.07.2024
Düzenleme: 29.07.2024 14:44
A+
A-

Hazar, Eğitim-İş’in Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hem hazırlanış biçimine hem de içeriğine karşı sürekli mücadele verdiğini ifade etti. Kanunun, öğretmenlerin mesleki tecrübelerini ve diplomalarını görmezden geldiğini, öğretmenleri diploması geçersiz sayılacak tek meslek grubu haline getireceğini ve çeşitli öğretmen kategorilerini yeniden ayrıştırarak okullardaki çalışma barışını bozacağını söyledi.

Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi gibi yeni yapıların belirsizlikler taşıdığını, bu yapıların eğitimcileri sistemden ayıklama ve yandaşları ödüllendirme işlevi göreceğini belirtti. Mevcut liyakatsiz eğitim yöneticileri ve mobbing baskısının daha da artacağına dikkat çekti. Özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili kanunda hiçbir madde bulunmadığını, atanmayan öğretmenler sorunu ve özel okul öğretmenlerinin durumunun da göz ardı edildiğini ifade etti.

Hatice Hazar, Eğitim-İş’in bu kanuna karşı mücadeleye devam edeceğini, eğitimde tarikat ve cemaatlerin etkisinin artmasına karşı çıkacaklarını ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını belirtti. Eğitim-İş, Meclis’ten geçmesi planlanan kanuna karşı seslerini yükseltmeye ve eğitim sisteminin laik ve bilimsel yönünü savunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.