Taylor Swift bir sözü ile yeni bir akım başlattı

Her yaptığı hayranları tarafından yakından takip edilen Taylor Swift, yeni bir ekonomi başlattı. Lüks markalar Swift’in ‘Dostluk Bilekliği’ çağrısını fırsata çevirdi.

Taylor Swift bir sözü ile yeni bir akım başlattı
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Taylor Swift, dünyanın en popüler şarkıcılarından biri. Dünyanın her yerinde milyonlarca hayranı olan Swift, konser verdiği ülkelerin ekonomilerini etkileyecek bir güce sahip. Öte yandan tabii ki hayranları üzerindeki etkisi de oldukça büyük. Öyle ki 2022 yılında yayınlanan ‘You’re On Your Own, Kid’ isimli şarkısında Swift, hayranlarına “Dostluk bileziklerini yapın, anı yakalayın ve tadını çıkarın” dedi ve yeni bir akım başlattı. The Wall Street Journal’ın haberine göre aradan geçen iki yılın ardından, bu tavsiye lüks mücevher tasarımcıları tarafından dikkate alındı ve kârlı bir hale geldi.

 

Taylor Swift etkisi: Lükslerin ‘Dostluk Bilekliği’ atağı

Christian Dior ve Cartier gibi lüks markalar, 1970’lerde popüler olan ve hala yaz kampı geleneği olarak süregelen bilekliklerin yeni ve lüks versiyonları için kolları sıvadı.

Yeni ve daha gösterişli seçenekler, Skittles rengindeki plastik boncukları platin veya gümüş seçenklerle değiştiriyor. Carolina Bucci, tasarımlarını yapmak için 18k altın iplikler örüyor. Swift de bu güncellemeyi destekliyor gibi. 34 yaşındaki şarkıcı, ocak ayında beyaz pırlanta “iplik” ve sarı altın boncuklardan oluşan bir Wove Made bileziği takmıştı. Benzer tasarımlar 6 bin dolardan satışa sunuluyor.

Taylor Swift şarkılarından çok hisse senedi temettüleriyle ilgilenen bazı kadınlar da bu trendi fark etmiş durumda. Bunlardan biri, 14 ayar altın dostluk bileziklerini Catbird ve Scosha’dan alan küçük işletme danışmanı Anja Tyson.

New Yorklu Tyson, bu cazibenin nostaljiye dayandığını belirtiyor: “Bu, hayatın daha az karmaşık olduğu bir döneme geri dönüş sağlıyor. Bileziğin renkli estetiği, genç ve özgür olduğumuz, sürekli ekranlara bakmadığımız bir zamanı hatırlatıyor.”

Topluluk duygusu da bu çekiciliğin temelinde yer alıyor.

Prada’da 420 dolarlık boncuklu kord bilezikler, mat fildişi ve siyah renklerde sunuluyor.

Farklı markaların benzer bileklikleri farkı fiyat etiketleriyle satılıyor.

Sydney Evans’ta benzer bileklikler 530 dolardan başlayan fiyatlarlar satılıyor. Carolina Bucci’de ise başlangıç fiyat bin 50 dolar. Wove Made markasından bu bileklleri almak için en az 5 bin 680 doları gözden çıkarmak gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.