Erdoğan talimat vermişti! Bakanlık belediyelere borç kağıtlarını göndermeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelere prim borçlarına ilişkin bildirimlerin gönderildiğini duyurdu.

Erdoğan talimat vermişti! Bakanlık belediyelere borç kağıtlarını göndermeye başladı
Yayınlama: 25.07.2024
Düzenleme: 25.07.2024 11:50
A+
A-

Bakan Işıkhan, SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL olduğunu belirterek, borçların tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan’ın Açıklamaları

Bakan Işıkhan, SGK’nın ana gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirterek, primlerin düzenli ve eksiksiz toplanmasının önemine değindi. Işıkhan, belediyelerin borçlarını ödememesi durumunda SGK’nin finansal dengesinin olumsuz etkileneceğini söyledi. Ayrıca, borç bildirimlerinin parti farkı gözetmeksizin tüm borçlu belediyelere gönderildiğini ifade etti.

Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını ödemediğini iddia etmişti. Erdoğan, CHP Genel Başkan Özgür Özel’e seslenerek, belediyelerin emeklilere daha fazla fayda sağlaması için borçlarını ödemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu borçların tahsilatını gerçekleştireceğini belirterek, bedava hizmetlerin ve zamların düşürülmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.