MHP Adana Sarıçam İlçe Teşkilatı, “Aşure Günü” etkinliği düzenledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Sarıçam İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen “Aşure Günü” etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlik, Muharrem ayının anısına gerçekleştirildi ve Sarıçam İlçe Başkanı Eyüp Akbulut’un ev sahipliğinde yapıldı.

MHP Adana Sarıçam İlçe Teşkilatı, “Aşure Günü” etkinliği düzenledi
Yayınlama: 24.07.2024
Düzenleme: 24.07.2024 13:54
A+
A-

Başkan Kanlı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Aşure Günü’nün hem tarihi olaylar hem de acılar açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, “Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve 72 yakını Yezit ve adamları tarafından katledilmiş, şehit edilmiştir. Bu vesileyle hepsini rahmetle, minnetle, dualarla anıyoruz” dedi.

Kanlı, MHP’nin tarih boyunca hak ve hakikati savunduğunu vurgulayarak, “Ülkücü – Milliyetçi Hareket, her zaman hak ve hakikati savunmuş, daima ‘Vatan’, daima ‘millet’ demiştir. ‘Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin’ demiş, bu uğurda binlerce şehit vermiştir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın ülkenin ve milletin bekası için kurulduğunu belirtti.

MHP’ye yönelik saldırıların nedenine de değinen Kanlı, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin liderliğinde Ülkücü – Milliyetçi Hareket, ihanet ve husumete karşı Hüseyni bir duruşla ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesiyle mücadele vermektedir” dedi. Türkiye’nin bölünmesine ve mazlumların umudu olmaktan çıkarılmasına yönelik hedeflere karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti.

Etkinliğe MHP İl Başkan Yardımcısı Mete Palalı, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Tamer Yücel, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, Ak Parti Sarıçam İlçe Başkanı Bayram Özdemir, Ülkü Ocakları Sarıçam İlçe Başkanı Ahmet Yasin Şahin, Ak Parti Sarıçam Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yılmaz ve Ak Parti Sarıçam Kadın Kolları Başkanı Yasemen Yüksel katıldılar. MHP Sarıçam İlçe Başkanı Eyüp Akbulut, etkinliğe katılan misafirlere teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.