Merkez Bankası’nda gözler salı gününe çevrildi! Faiz kararı açıklanacak

Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu, 23 Temmuz Salı günü saat 14:00’te toplanarak faiz kararını açıklayacak. Geçen ay yapılan toplantıda politika faizi yüzde 50 olarak sabit tutulmuştu.

Merkez Bankası’nda gözler salı gününe çevrildi! Faiz kararı açıklanacak
Yayınlama: 18.07.2024
A+
A-

Toplantı öncesinde yapılan basın duyurusunda, aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflamanın geçici bir kesintiye uğradığı belirtilmiş, ancak hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve gıda fiyatlarındaki artışın enflasyonist baskıları devam ettirdiği ifade edilmişti. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ederek politika kararlarını şekillendireceğini vurgulamıştı.

Politika faizindeki kararlı duruşun devam edeceği ve enflasyonun hedeflere yaklaşana kadar sıkı para politikası uygulanacağı belirtilmişti. Ayrıca, kredi ve mevduat piyasalarındaki gelişmelerin yakından izleneceği ve gerektiğinde ek makroihtiyati adımların atılabileceği ifade edilmişti.

Kurul’un alacağı yeni kararlar, ekonomik göstergeler ve enflasyonist baskılar üzerindeki etkileriyle birlikte değerlendirilerek, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.