Tuvalete çıkma sıklığınız sağlığınız hakkında neler söylüyor?

ABD’de yapılan en son araştırmaların sonuçlarına göre, dışkılama sıklığınız sağlığınız hakkında önemli bilgiler veriyor.

Tuvalete çıkma sıklığınız sağlığınız hakkında neler söylüyor?
Yayınlama: 18.07.2024
A+
A-

Washington eyaletindeki araştırmacılar, 1.400’den fazla sağlıklı yetişkinin yaşam tarzı alışkanlıklarını ve bir haftada kaç kez bağırsak hareketleri yaptıklarını inceledi.

‘Mükemmel’ sayının günde bir veya iki hareket olduğunu buldular ve yüksek lifli beslenen, düzenli egzersiz yapan ve yeterli sıvı tüketen kişilerin bu aralığa girme olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldular.

Ancak günde üç kereden fazla kabızlık çeken veya kaka yapan kişilerin, organ hasarı ve depresyon gibi ruh sağlığı sorunlarıyla bağlantılı toksik bağırsak bakterilerine sahip olma olasılığı daha yüksekti.

Seattle Sistem Biyolojisi Enstitüsü’nde doçent ve çalışmanın sorumlu yazarı Dr. Sean Gibbons şunları söyledi:

Genel olarak bu çalışma, bağırsak hareket sıklığının tüm vücut sistemlerini nasıl etkileyebileceğini ve anormal bağırsak hareket sıklığının kronik hastalıkların gelişiminde önemli bir risk faktörü olabileceğini gösteriyor. Bu bilgiler, sağlıklı popülasyonlarda bile bağırsak hareket sıklığının yönetilmesine ve sağlık ve refahın iyileştirilmesine yönelik stratejilere ışık tutabilir.

Araştırma Cell Reports Medicine dergisinde yayımlandı .

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.