Çin ihracatta rekor kırdı, ithalatta beklentilerin altında kaldı!

Çin’in ihracatı Haziran ayında beklenenden daha fazla artarken, ithalat zayıf iç talebin bir başka işareti olarak beklenmedik bir şekilde düştü.

Çin ihracatta rekor kırdı, ithalatta beklentilerin altında kaldı!
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

ABD ile ticaret fazlası bir önceki aya göre yaklaşık 1 milyar dolar artış gösterdi. Gümrük Genel İdaresi, yaptığı açıklamada, giden sevkiyatın Haziran ayında bir önceki yıla göre %8,6 arttığını ve Mayıs ayındaki %7,6’lık artışın üzerine çıktığını belirtti. Bu sonuç, Wall Street Journal anketinde ekonomistler tarafından beklenen %7,8’lik büyümenin üzerinde gerçekleşti. Ekonomistler, alıcı ve satıcıların Batılı hükümetler tarafından Çin mallarına yönelik daha fazla cezalandırıcı önlem uygulanmadan önce sevkiyatları önden yüklemek için acele etmeleri nedeniyle Çin’in ihracatının bir süre daha güçlü kalacağını öngörüyor. Ancak ithalat Haziran ayında yıllık bazda %2,3 düştü. Bu düşüş, Mayıs ayındaki %1,8’lik artışa ve ankete katılan ekonomistlerin %3,2’lik büyüme beklentisine kıyasla gerçekleşti. Haziran ayında ticaret fazlası 99,05 milyar dolara ulaşarak, Mayıs ayında kaydedilen 82,62 milyar dolardan ve ankete katılan ekonomistlerin beklediği 82,95 milyar dolardan daha fazla oldu.

Çin’in ABD ile ticaret fazlası haziran ayında arttı

Gümrük İdaresi verilerine göre, Çin’in ABD ile ticaret fazlası, Mayıs ayındaki 30,8 milyar dolardan Haziran ayında 31,78 milyar dolara yükseldi. Yılın ilk 6 ayında Çin, ABD ile ticaretinde 59,9 milyar dolar fazla verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.