Mersin’de bulunan “Dosthane” adlı Refakatçi Evi Projesi 3 bin 500 kişiyi ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri olan “Dosthane” adlı ücretsiz Refakatçi Evi projesi, şehre uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden gelen hastaların ve hasta yakınlarının konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılmıştır. Proje kapsamında, Mersin’deki kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastalar ve refakatçileri, ücretsiz konaklama imkanından faydalanabilmektedir.

Mersin’de bulunan “Dosthane” adlı Refakatçi Evi Projesi 3 bin 500 kişiyi ağırladı
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Refakatçi Evi, 2021 yılı Ocak ayından bu yana 3 bin 500’den fazla kişiye hizmet vermiştir. Burada konaklayanlar, sabah kahvaltısı, akşam yemeği gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra psikolojik danışmanlık hizmeti de alabilmektedirler. Ayrıca, hastaneye ulaşımları da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen servislerle ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Projeden faydalananlardan biri olan emekli müfettiş ve ressam Halit Şahin, kendisinin 38 gün süren ışın tedavisi için Mut’tan Mersin’e geldiğini ve Dosthane’de konakladığını belirtmiştir. Şahin, burada kendisine sağlanan imkanlar ve verilen hizmetlerden son derece memnun kaldığını ifade etmiş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etmek amacıyla portresini çizmiştir. Aynı zamanda sanatçı kimliğiyle, Refakatçi Evi’nde bulunduğu süre içerisinde resim yaparak zamanını değerlendirdiğini ve sanatsal faaliyetlerine devam ettiğini dile getirmiştir.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.