Depresyonu yenmenin en kolay yolu bitkilerle ilgilenmek

Anglia Ruskin Üniversitesi’nde depresyon tedavisine ilişkin yapılan en son araştırma sonuçlarına göre, bahçecilik, golf oynamak ve kısa yürüyüşler yapmak depresyon tedavisinde çok etkili.

Depresyonu yenmenin en kolay yolu bitkilerle ilgilenmek
Yayınlama: 09.07.2024
Düzenleme: 09.07.2024 10:42
A+
A-

Anglia Ruskin Üniversitesi’ndeki araştırmaya göre, depresyon riskini azaltabiliyor.

Fiziksel aktiviteyi zihinsel sağlık müdahalesi olarak inceleyen çalışmalar incelendiğinde, en güçlü faydanın yüksek yoğunluklu egzersizlerden ziyade bahçecilik, golf ve yürüyüş gibi düşük ve orta düzeydeki aktivitelerden geldiği bulundu.

Araştırmacılar, ‘Orta düzeyde egzersiz biyokimyasal reaksiyonlar yoluyla ruh sağlığını iyileştirirken, yüksek yoğunluklu egzersiz bazı bireylerde stresle ilişkili tepkileri kötüleştirebilir‘ dedi.

Depresyon nedir, belirtileri nelerdir?

Depresyon, bireylerin kendini psikolojik olarak iyi hissetmediği, çok uzun süreler devam edebilen ve günlük hayatı etkileyen psikolojik bir rahatsızlıktır.

Motivasyon eksikliği, değersizlik hissi, karamsarlık, mutsuzluk, suçluluk duygusu, ölüm ve intihar düşünceleri depresyonun belirtilerindendir. Depresyon tanısının konulabilmesi için belirtilerin en az iki hafta sürmesi ve kişinin önceki işlevsellik seviyesinde bir değişiklik olması gerekir. Bu nedenle depresyon, birkaç gün süren can sıkıntısından veya mutsuz hissetmekten çok daha fazlasıdır.

Kaynak: MUSTAFA BAYGIN/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.